Pardubice: Projekt Rozjeď to se u studentů uchytil

22.05.2022 15:33 | Tisková zpráva

Kultura ve městě v letošním roce ožila nejen díky zajetým akcím, napomohly jí i novinky, které vzešly z řad studentů Univerzity Pardubice v rámci pilotního projektu Rozjeď to. Akce se přitom uskutečnily nebo teprve uskuteční za finanční podpory univerzity a města, které na jejich realizaci uvolnily dohromady 160 tisíc korun.

Pardubice: Projekt Rozjeď to se u studentů uchytil
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Naším cílem bylo zapojit studenty Univerzity Pardubice do kulturního dění ve městě a probudit v nich doposud skrytý potenciál. Ze strany města jsme studentům na jednotlivé akce poskytli nejen část finančních prostředků, ale také možnost konzultací jak s odborníky v oblasti kultury v rámci pardubického magistrátu, tak třeba s lidmi z P-Pinku. Rádi bychom prostřednictvím projektu mladým lidem pomohli získat nové kontakty, naučit se hledat pro své projekty potřebné partnery, rozvíjet své podnikatelské a kreativní dovednosti a v neposlední řadě jim dali prostor k většímu zapojení do kulturního dění ve městě,“ podotýká námětek primátora zodpovědný za oblast kultury Jan Mazuch s tím, že do budoucna by se projekt mohl zopakovat.

Jednotlivé nápady prošly přes Kulturní komisi a hodnoceny byly také zástupci Univerzity Pardubice, a to podle předem stanovených kritérií. Součástí podmínek bylo, aby projekty byly přínosem pro pardubickou kulturní scénu, aby byly hospodárné a aby jejich autoři byli schopni je po organizační stránce zajistit. Vybráno bylo celkem sedm akcí zahrnujících zpěv, hraní, tanec, výstavu či poezii. „Mám opravdu velkou radost, že naši studenti chtějí a také organizují nové kulturní akce nejen pro univerzitu, ale i pro celé Pardubice. Univerzitní město vytváří právě podobné aktivity,“ říká rektor Univerzity Pardubice Libor Čapek.

Studentské akce, které vznikly v rámci projektu Rozjeď to:

Proběhlé:

  • Taneční workshopy v Polabinách
  • Pardubický ples v Paláci Pardubice
  • Pardubickej Rock-Pop-Rock v klubu Žlutý pes
  • Poezie o páté v Divadle 29

Následující:

  • 3.- 4. 6. 2022 Pardubický Art Market na Třídě Míru
  • 1.– 31.7. 2022 Panelová výstava v TIC Pardubice
  • červenec 2022 Anglický příměstský tábor v Pardubicích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…