Pardubice: Seminář Investment Academy nabídl odpovědi na řadu otázek

26.11.2016 21:05

Jaká je role veřejné správy v podpoře podnikání či jak by měla města přistupovat k vytvoření ideálního prostředí pro investory. Nejen to zaznělo na vzdělávacím semináři Investment Academy, který připravila ve spolupráci s městem Pardubice a Univerzitou Pardubice agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Pardubice: Seminář Investment Academy nabídl odpovědi na řadu otázek
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Podle primátora Pardubic Martina Charváta hrají municipality a jejich samosprávy při vytváření podmínek pro rozvoj podnikání důležitou roli. „Města při růstu průmyslových zón a příchodu nových investorů musí být připravena na rozvoj terciární sféry a infrastruktury. Město Pardubice se také v rámci svých možností snaží pomáhat podnikatelům s nedostatkem pracovní síly. Nízký počet kvalitních a kvalifikovaných pracovníků především z řad řemeslníků je citelný, tento problém řešíme na každém setkání se zástupci podnikatelské veřejnosti. I proto se snažíme žákům základních škol, které zřizujeme, ukázat, že vyučit se a umět řemeslo je zlatý důl,“ podotýká primátor města Martin Charvát, který tuto dvoudenní akci zahájil.

Na semináři se sešla dvacítka zástupců regionální samospráv, starostů a pracovníku odboru rozvoje městských a regionálních samospráv spolu se soukromými majiteli průmyslových nemovitostí. Těm mělo setkání napomoci zejména s přípravou podnikatelského a investičního prostředí tak, aby byla jejich nabídka kompatibilní s aktuálními potřebami investorů. Účastníci prostřednictvím Investment Academy poznali odpovědi na otázky typu, jaká je role veřejné správy v podpoře podnikání a jak by měla města přistoupit k podpoře prostředí, které by bylo atraktivní pro investice dobrých firem.

Zástupci Pardubic zde představili městský geoportál, jehož součástí je databáze brownfieldů, tedy nevyužitých a nevyužívaných areálů. Určena je zejména pro potřeby podnikatelů, kteří si zde mohou vytipovat svou lokalitu pro podnikání. Na programu však byly i další přednášky týkající se nejen procesu výběru oblasti pro investování. „Přítomní se seznámili také s nástroji, které agentura CzechInvest používá k tomu, aby zajistila rozvoj stávajících a příchozích firem. K tomu, aby se naše města a mikroregiony staly skutečně investičně atraktivními regiony, je zapotřebí hlubší spolupráce CzechInvestu s místními samosprávami a městskými úřady. I proto jsme se rozhodli vytvořit Katalog investičních příležitostí, který by měl zajistit vytvoření chytré nabídky pro investory a o kterém jsme zde zástupce Pardubického a Královéhradeckého kraje informovali,“ dodává Tomáš Vlasák, ředitel RK Pardubice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…