Pardubice: Soutěž „Předveď svou kreativitu“ propojuje školu a zábavu

13.11.2020 14:51

Žáci základních škol a studenti 1. až 4. ročníků víceletých gymnázií na území ORP Pardubice mají možnost podělit se o své nápady, jak zlepšit formu online výuky.

Pardubice: Soutěž „Předveď svou kreativitu“ propojuje školu a zábavu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Prostřednictvím projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice II se mohou zapojit do soutěže „Předveď svou kreativitu“ a ve vlastním videu ukázat, jak udělat vzdělávání na dálku zajímavějším. Na tvůrce nejlepších příspěvků přitom čekají zajímavé ceny.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

S online výukou se nejen žáci, ale i učitelé potýkají od první vlny koronavirové pandemie. Pro řadu učitelů byla situace před kamerou v online prostoru zcela nová, na druhou stranu řada dětí je ve světě, kterému vládnou videa na YouTube, jako doma. „Chceme tímto dětem i učitelům nabídnout zajímavou možnost, jak při distanční výuce zúročit svou práci na domácích úkolech, procvičit probíranou látku a zároveň vyjádřit svou kreativitu způsobem, na který se v běžné výuce vždy nedostane. Soutěž tak otevírá prostor pro další tipy, jak zábavnou formou vtáhnout děti do výuky,“ dodává hlavní manažerka projektu Petra Luňáková.

Žáci se do soutěže mohou přihlásit s vlastním videem, na kterém představí svůj nápad, jak zlepšit online výuku. Zejména u mladších dětí však nemusí jít jen o natáčení videa, ale třeba o fotografie či obrázky vlastních pomůcek, pokusů a dalších aktivit. Děti soutěží ve třech věkových kategoriích, v nichž se utkají o atraktivní ceny včetně tabletu, knih, poukázek a zajímavých her. Své příspěvky mohou zasílat do 31. prosince 2020.

Více informací o aktivitách projektu a přihlášení do soutěže je k dispozici ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…