Pardubice: U letiště bude plnohodnotná zastávka MHD

01.07.2019 10:02

Pražská ulice (silnice I/2) v Pardubicích bude po právě probíhající rekonstrukci povrchu vozovky nejen pohodlnější pro řidiče, ale také komfortnější pro cestující MHD a bezpečnější pro chodce. U letiště ve směru od centra města totiž v rámci stavebních prací vznikne nová autobusová zastávka a přechod vedoucí k hlavní bráně letiště bude opatřen veřejným osvětlením.

Pardubice: U letiště bude plnohodnotná zastávka MHD
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Zastávka i nasvícení přechodu jsou součástí probíhající opravy. Na rozdíl od obnovy živičného povrchu vozovky, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic, ale zastávku a osvětlení přechodu financuje město. Takováto realizace v rámci jedné stavební akce je naprosto logická,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za dopravu Petr Kvaš.

Výstavba zastávky, včetně nástupní hrany, která v těchto místech zcela chybí, přijde město zhruba na 325 tisíc korun, osvětlení přechodu na 204 tisíce korun. Hotovo bude do 23. srpna, kdy má skončit oprava Pražské ulice v úseku od nadjezdu u Parama, až za čerpací stanici u letiště, která začala v tomto týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…