Pardubice: Věda a technika na zahradě školy Svítání pod dohledem kašpárka

18.04.2018 17:30

„A teď to bouchne? Proč to kouří? Jak to mění barvu?“ Spoustu podobných všetečných otázek dostali ve středu 18. dubna od žáků a klientů Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ, která už více než čtvrtstoletí pečuje o děti a mladé lidi s hendikepem, členové vědeckého týmu Univerzity Pardubice během dalšího dílu úspěšného projektu Věda a technika na dvorech škol.

Pardubice: Věda a technika na zahradě školy Svítání pod dohledem kašpárka
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Náš vědecký tým byl složen ze zástupců Fakulty chemicko-technologické a Fakulty zdravotnických studií. Na dvou stanovištích na zahradě školy SVÍTÁNÍ jsme vysvětlovali podstatu vybraných chemických jevů a pokusů a také základy první pomoci či zásady správné hygieny rukou. A to vše pod dohledem Kašpárka, terapeutické loutky z Filozofické fakulty,“ uvedla koordinátorka projektu Iva Svobodová.

„Podobnou akci jsme ve škole SVÍTÁNÍ uvítali úplně poprvé v naší bohaté historii. Jsme moc rádi, že se vydařila a že viditelně bavila jak naše žáky, tak i zástupce univerzity,“ sdělila ředitelka Základní školy a Praktické školy SVÍTÁNÍ Miluše Horská.

„Potěšil nás velký zájem i znalosti našich dětí. Byly z tohoto projektu nadšené. Protože ve škole nemáme specializované učebny na chemii, užily si tuto jedinečnou příležitost, jak se setkat s chemií v praxi,“ dodala zástupkyně ředitelky školy SVÍTÁNÍ Markéta Hujerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…