Pardubické sociální služby obdržely zásoby ochranných prostředků

30.11.2021 21:20 | Tisková zpráva

Poskytovatelé sociálních a zdravotních služeb obdrželi zásoby respirátorů a nanoroušek, které jim mají pomoci v prevenci proti koronaviru. Ochranné prostředky v celkovém počtu 296 300 kusů, které subjektům darovala společnost Scimed Biotechnologies, jež zajišťovala testování na některých pardubických školách, přitom putovaly do městem vytipovaných organizací, které je potřebují nejvíce.

Pardubické sociální služby obdržely zásoby ochranných prostředků
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Tisíce respirátorů a nanoroušek byly na základě požadavků jednotlivých organizací rozděleny mezi Oblastní charitu Pardubice, společnost Včelka, SKP-Centrum, Komunitní centrum Petrklíč a Sociální služby města Pardubic. „Jedná se především o ty organizace, jejichž náplní je poskytování terénních sociálních služeb či pečovatelské a ošetřovatelské péče. Pracovníci těchto organizací neustále přicházejí do kontaktu se svými klienty, především se seniory a lidmi s hendikepem, kteří nadále patří mezi tu nejrizikovější skupinu. Spotřeba ochranných pomůcek a náklady s tím spojené jsou v těchto organizacích opravdu vysoké. Jsem rád, že jsme byli osloveni s prosbou o spolupráci a mohli pomoci s organizací, aby šla pomoc cíleně tam, kde je potřeba,“ podotýká náměstek primátora Jakub Rychtecký, do jehož gesce spadá mimo jiné právě sociální politika.

„Děkujeme městu za spolupráci při oslovení a vytipování subjektů z oblasti nejpotřebnějších sociálních služeb na území města, kde náš dar skutečně pomůže. Zároveň jsme se v rámci společenské odpovědnosti naší firmy rozhodli věnovat nanoroušky a respirátory menší velikosti dětem v pardubickém dětském domově,“ doplňuje provozní ředitelka společnosti Scimed Biotechnologies Lucie Horáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…