Pardubický náměstek Brendl: Podpora malých obchodníků je v zájmu nás všech

16.06.2014 15:19

Město podpořilo projekt Spindo, který je zaměřený na podporu soukromých obchodníků v Pardubicích. Cílem je zvýšit konkurenceschopnost malých, lokálních obchodů vůči velkým, nadnárodním řetězcům a umožnit jim lepší komunikaci se svými zákazníky.

Pardubický náměstek Brendl: Podpora malých obchodníků je v zájmu nás všech
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„I přes neustálý boom obchodních center, supermarketů a dalších obchodních gigantů lidé stále chtějí čerstvé maso od místního řezníka, rohlíčky obzvláště vypečené, ne rozmrazené nebo třeba klasické dřevěné hračky pro své ratolesti. Kolikrát však nevědí, kde by mohli takový obchod najít,“ řekl náměstek primátorky František Brendl. „Podstatou projektu Spindo je vytvořit databázi soukromých obchodníků, kteří na webu publikují informace o své firmě a novinkách v jejich obchodě. Díky tomu jsou k dispozici aktuální nabídky, informace a akce místních firem. Lidé se na webu mohou zdarma zaregistrovat a svého pekaře, knihkupce nebo kadeřníka najít,“ popsal projekt náměstek Brendl. Adresa internetových stránek je www.spindo.cz.

Spindo má však pomoct nejen lidem, ale i obchodníkům. „Je to pro ně způsob, jak se mohou zviditelnit a najít si nové zákazníky. Asi nikdo z nás nechce, abychom neměli na vybranou a museli nakupovat pouze v nákupních centrech, protože by tito soukromníci zanikli,“ doplnil náměstek. „Do projektu se mohou zapojit pouze lokální firmy, obchodní řetězce a nadnárodní firmy zde místo nemají,“ dodal Brendl.

V současné době je na stránkách projektu zaregistrováno přes sto firem z východních Čech, více než polovina jsou právě pardubičtí obchodníci. „Lidé si po registraci mohou vybrat firmy, které je zajímají. Od nich pak budou do své schránky na webu Spinda a do e-mailu dostávat aktuální nabídky a navíc od každé firmy obdrží slevy či jiné benefity. Pokud se registrovat nechtějí, nic jim chodit nebude a mohou naše stránky používat pouze k vyhledávání firem a k náhledu toho, co se aktuálně v Pardubicích děje. Rozhodně se však nemusejí obávat žádných e-mailových spamů,“ uvedl spoluzakladatel projektu Pavel Krejčík.

Šimon Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.