Pelhřimov: Bitětické slavnosti se staly hitem

20.08.2018 7:34

Posedmé a pokaždé trefa do černého, spousta zábavy, soutěží a zajímavých stánků. Bitětické slavnosti opět přilákaly stovky návštěvníků.

Pelhřimov: Bitětické slavnosti se staly hitem
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Letošní téma bylo spjato s přírodou a ekologií což bylo pro návštěvníky velmi atraktivní. I celý program byl připraven v tomto stylu. Na návsi, přesněji na zahradě „u Cífků“ navodila tu správnou poslechovou i taneční atmosféru znamenitá country kapela Páťáci a návštěvníci si tak mohli užívat prosluněnou pohodu nejen při spoustě akcí, ale i při bohatém občerstvení v podobě pečeného prasátka, bramboráků či domácích bitětických cukrovinek.

Pozvání přijal i starosta města Pelhřimova František Kučera, který v úvodu mimo jiné vyzdvihl především pozitivní přístup k životu a aktivitu lidí v místní části a pronesl řeč u sázení lípy, kterou místní rodáci vysadili k 100. výročí vzniku České republiky jako živý symbol naší historie. Zároveň připomněl historii státnosti, osudové kroky osmiček a v neposlední řadě i 50 let významného přátelství Pelhřimova a Dolného Kubína.

Povedenou akci doplnila výstava opeřených svěřenců ze záchranné stanice Ikaros, a tak nejen děti mohly obdivovat mládě orla, sovu pálenou, výra velkého, sokola nebo třeba puštíka. Vše se podařilo uspořádat za podpory sponzorů, kterým hlavní organizátoři, předseda osadního výboru Milan Váňa a Rudolf Cífka poděkovali. Velký dík patří i organizátorům akce za perfektní přípravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…