Pelhřimov: Centrální sklad nemocnice získal novou tvář

12.02.2019 16:54

V areálu Nemocnice Pelhřimov byla v pátek 8. února slavnostně otevřena zrekonstruovaná budova centrálního skladu. Stalo se tak za účasti hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka a dalších představitelů kraje, starosty města Pelhřimova Ladislava Meda a místostarosty Zdeňka Jaroše, zástupců nemocnice, dodavatelských firem a dalších hostů.

Pelhřimov: Centrální sklad nemocnice získal novou tvář
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Rekonstrukce skladu, který se nachází v horní části areálu vedle pavilonu hematologie a trasfuzologie, probíhala od dubna do konce roku 2018 a stála zhruba 16,2 mil. korun (bez DPH), dalších 300 tisíc korun bylo investováno do vnitřního vybavení.

"Sklad je důležitou součástí zdravotnického provozu, neboť v něm najde umístění veškerý zdravotnický materiál, který používáme v péči o pacienty a musíme jej mít neustále v dosahu. Stejně tak zde bude uskladněno i materiálně technické zásobování, jako jsou ručníky, mýdla, dezinfekční prostředky," vysvětlila tisková mluvčí nemocnice Petra Černo.

V úvodu setkání krátce promluvil i starosta města Pelhřimova Ladislav Med. "Za město Pelhřimov děkuji Kraji Vysočina, že uvolnil investiční prostředky a opět zvelebil areál nemocnice, který je pro občany Pelhřimova velmi důležitý," řekl a vyslovil přání, aby se podařilo zrealizovat i další plánované projekty, které by měly přinést ještě kvalitnější zázemí v nemocnici a tím i další zlepšení péče o pacienty nejen z Pelhřimova, ale i širokého okolí.

Slavnostní přestřižení pásky u vchodu do nového skladu provedli společně (zleva) hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný, ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák, náměstek hejtmana kraje pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla a starosta města Pelhřimova Ladislav Med.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …