Pelhřimov: Jubilejní ročník Memoriálu Pepy Šlaka se znamenitě vydařil

27.02.2018 8:35

Na sjezdovce Křemešník se uskutečnil jubilejní desátý ročník žákovského lyžařského a snowboardového závodu „Memoriál Pepy Šlaka.“

Pelhřimov: Jubilejní ročník Memoriálu Pepy Šlaka se znamenitě vydařil
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Tento závod se jede každým rokem na počest zakladatele, učitele a nadšence lyžování v Pelhřimově - Josefa Šlaka. Letošní ročník byl pojat opravdu slavnostně, předseda oddílu Ski klub Pelhřimov Jan Mikolášek srdečně přivítal všechny přítomné a ocenil významné osobnosti, které se aktivně podílejí na této činnosti pamětním listem a vzpomínkovým nákrčníkem. Slavnostního zahájení se zúčastnil i starosta města Pelhřimov František Kučera, který mimo jiné uvedl „jsem velmi rád, že se město Pelhřimov finančně podílí na sportovních aktivitách a tím podporuje i výkonnostní sport dětí a mládeže, který je v dnešní době velmi důležitou součástí života“. Závěrem popřál závodníkům hodně úspěchu bez zranění a Ski klubu Pelhřimov a DDM Pelhřimov poděkoval za perfektní přípravu a organizaci.

Počasí při letošním slavnostním memoriálu bylo naprosto ideální, ranní chlad zpříjemnil celodenní svit slunce a bezvětří. Trať závodního slalomového svahu byla postavena plynule a rytmicky s výborným sněžným povrchem. Lyžařští závodníci, jimiž byli zástupci základních škol z Pelhřimovska, si tak užili tu správnou atmosféru závodu a předvedli své úžasné lyžařské schopnosti.

Všem závodníkům za předvedené výkony patří velká gratulace.

Josef "Pepa" Šlak
Učitel tělesné výchovy a přírodopisu, lyžař a horal tělem i duší. Pepa se podílel na vybudování sjezdovky na Křemešníku a naučil lyžovat stovky chlapců a dívek.
Myšlenka vzniku „Memoriál Pepy Šlaka“ se zrodila v hlavě Ivy Irové, učitelky ZŠ Komenského, Pelhřimov kde také Pepa Šlak působil jako učitel. Syn Petr Šlak jde ve šlépějích svého otce a je nadšený, že každoročně lyžařských závodníků přibývá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…