Pelhřimov: Tradiční velikonoční „vajíčkovníky“ jsou připraveny, pověste si také svoji ozdůbku

02.04.2021 17:02

I přes veškerá protikovidová opatření se vedení pelhřimovské radnice rozhodlo malinko oslavit Velikonoce a udržet tak velikonoční tradici.

Pelhřimov: Tradiční velikonoční „vajíčkovníky“ jsou připraveny, pověste si také svoji ozdůbku
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Nejen pro děti a jejich rodiče, ale i pro širokou veřejnost jsou připraveny v podloubí před radnicí velikonoční „vajíčkovníky“. Každý může na jeho větve zavěsit svá doma vyrobená vajíčka, popřípadě jiné velikonoční ozdoby, na které můžete třeba namalovat nebo napsat přání pro tento nelehký rok. Zpříjemníte si procházku a díky vám bude pelhřimovské náměstí krásnější a veselejší. První vajíčka zavěsili starosta Ladislav Med a místostarostové Josef Koch a Zdeněk Jaroš.

Samotný akt zavěšení vajíčka navazuje do jisté míry na oslavy návratu jara, vyhnání zimy a vítání života. Velikonoce před radnicí byly po léta tradiční akcí Domu dětí a mládeže, města Pelhřimov a Kulturních zařízení města Pelhřimova. Děti z pelhřimovských škol se svými učitelkami nazdobily v podloubí před radnicí stromky „vajíčkovníky“, a v průjezdu radnice se pak seznámily s velikonočními zvyky, mohly si zkusit ozdobit vajíčka, vyrobit velikonoční ozdoby nebo se naučit, jak se správně plete pomlázka.

Stávající situace však již druhým rokem nepřeje uskutečnění této akce, a nám tudíž nezbývá nic jiného než věřit, že v následujícím roce už budeme slavit Velikonoce tak, jak se slavit mají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…