Písek: Na Velkém náměstí rozkvete pět tisíc tulipánů

13.03.2021 11:44

Pod všemi stromy na Velkém náměstí zanedlouho rozkvete 5 000 tulipánů. Ještě loni byly přitom ve čtvercích pod polovinou jasanů velké valouny.

Písek: Na Velkém náměstí rozkvete pět tisíc tulipánů
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

 „Kameny spolu s netkanou textilií zahradníci Městských služeb Písek na podzim odstranili a do všech 35 čtverců zasadili cibule žlutých tulipánů odrůdy Yokohama a oranžových tulipánů s fialovými plameny odrůdy Princess Irene. Už nyní jsou po obvodu čtverců vysazeny světle kvetoucí macešky,“ říká koordinátor městské zeleně Ondřej Kofroň a doplňuje, že od letošního jara bude na náměstí dvojnásobek květin než v letech minulých.

V létě pak čtverce pod stromy rozzáří žluté třapatky s cihlově červenými africkými kopřivami, které zjemní bílé surfinie a doplní je kavyly, okrasné trávy. Letničky budou vysazeny v druhé polovině května. Před radnicí nebudou ani letos chybět letničkami osázené pyramidy a na sloupy veřejného osvětlení v centru města budou opět umístěny květinové závěsy. „Pyramidy před radnicí budou letos tři, o jednu více než loni. Další novinkou bude rozmístění osmi menších květinových pyramid v centru města, tři se pravděpodobně objeví u Kamenného mostu, naproti domu U slona, a dalších pět pak v pěší zóně v Heydukově ulici,“ poodhalil plány Ondřej Kofroň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…