Písek: Náměty k plánům udržitelné mobility a zeleně posílejte do konce února

09.02.2020 14:49

Veřejnost se tento týden seznámila s analytickou částí vznikajících plánů udržitelné mobility a zeleně. Strategické dokumenty, řešící mimo jiné prostorové uspořádání a funkční využití veřejných prostranství, zpracovávají pro město Písek (prostřednictvím Svazku obcí regionu Písecko) Centrum dopravního výzkumu, v. v. i., a Atregia, s. r. o.

Písek: Náměty k plánům udržitelné mobility a zeleně posílejte do konce února
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Města, která budou mít vyřešeno strategické plánování formou takovýchto komplexních dokumentů, mají větší šanci získat dotace v novém programovém období a uspořit tak nemalé finanční prostředky. „Hlavním smyslem plánů mobility a zeleně je udržitelný rozvoj, zlepšování kvality života ve městě a vytvoření bezpečného a zdravého veřejného prostoru pro všechny skupiny obyvatel,“ říká Jan Venclík z odboru investic a rozvoje a manažer projektu. „Plány jsou rozděleny na jednotlivé etapy. Analytická část plánu mobility informuje o současném stavu dopravy, o dopravním chování obyvatel Písku a o faktorech souvisejících s dopravou, které ovlivňují životní prostředí ve městě. Obdobně je tomu v případě plánu zeleně. Vedle zhodnocení současného stavu a pojmenování problémů, přináší také informace o výhodách a možnostech, které v této oblasti město Písek má.“

Na základě předchozí analýzy i následných připomínek občanů bude zpracována návrhová část. Ta by měla u plánu mobility obsahovat například konkrétní opatření a možnosti pro zvýšení atraktivity druhů dopravy s minimálním dopadem na životní prostředí nebo návrh úprav technického zázemí všech dopravních systémů, včetně parkovacích kapacit. Součástí obou zpracovaných plánů budou vedle seznamu opatření také možné investiční náklady na konkrétní projekty a zdroje financování.

„Oba plány budou jako jeden komplexní strategický dokument hotovy ještě v tomto roce. Mezitím jsou naplánována další dvě setkání s veřejností, jedno na jaře k přestavení vizí a cílů a druhé v létě, kdy se již bude projednávat návrhová část. Protože podle vznikajícího dokumentu se mají v budoucnu odvíjet některé aktivity města s dopadem na život jeho obyvatel, budeme velice rádi za participaci veřejnosti, za konstruktivní připomínky, nápady a další podněty,“ dodává Jan Venclík.

S analytickou částí plánů se můžete seznámit na webových stránkách města ZDE. Své návrhy a připomínky můžete až do konce února posílat zpracovatelům prostřednictvím formuláře, který najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…