Písek: Návštěvníci městských slavností znovu zaplatí vstupné

24.02.2020 6:32

O opětovném zavedení vstupného na městskou slavnost Dotkni se Písku, která se letos uskuteční 12. – 14. června, rozhodli písečtí radní. Tři poslední ročníky si mohli návštěvníci užívat bez placení. Město však potřebuje každoročně zajistit kvalitní program, a to se neobejde bez navyšování výdajů.

Písek: Návštěvníci městských slavností znovu zaplatí vstupné
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„V současné podobě vzhledem k neustále stoupajícím nákladům už navržený koncept slavnosti není udržitelný,“ komentuje situaci místostarosta Ondřej Veselý. Alespoň symbolické zpoplatnění je podle něho rozumným řešením pro všechny strany. „Vstupné na městské slavnosti se platí i v jiných městech srovnatelné velikosti a na úrovni programu je to potom znát,“ dodává Veselý.

Městskou slavnost organizuje Centrum kultury města Písek. Má na ni alokovány v rozpočtu finanční prostředky ve výši 1,4 milionu korun. Multižánrový několikadenní program probíhá na různých místech Písku a je sestaven tak, aby si na své přišly všechny generace. Písecká městská slavnost patří k největším kulturním a společenským akcím v Jihočeském kraji. Jak říká za pořadatele ředitel CKMP Josef Kašpar, bude se i letos pokračovat v podobném duchu s akcentem na 777. výročí, které Písek slaví. Program se chystá na Velké a Alšovo náměstí, do Palackého sadů, do Parkánů, na Výstaviště a na nábřeží Otavy. „Letos i v následujících ročnících se chceme více zaměřit na co nejlepší eliminaci negativních dopadů akce na životnímu prostředí, na lepší zajištění bezpečnosti návštěvníků a na selekci a zkvalitnění stánkového prodeje. I to znamená vyšší náklady,“ doplňuje Kašpar.

Vstupenka na slavnost v předprodeji by se měla pohybovat v symbolické hodnotě kolem sta korun. Vystoupení místních spolků a kroužků zpoplatněno nebude. Ti, kdo v centru města bydlí nebo pracují, budou moci bez problémů projít vyznačenými koridory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…