Písek: Otavská cyklostezka bude atraktivnější i pro seniory

03.07.2017 15:46

Otavská cyklostezka v Písku, která mezi místními obyvateli patří k nejvyhledávanějším výletním trasám, bude zase o něco atraktivnější.

Písek: Otavská cyklostezka bude atraktivnější i pro seniory
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Město se chystá k realizaci druhé etapy projektu Lesní pěšinou podél řeky Otavy. Zhotovitelem bude firma Green engineering, s. r. o., která nabídla ve výběrovém řízení nejvýhodnější cenu. Veškeré náklady ve výši 1,2 milionu korun včetně DPH pokryje dotace z Programu obnovy venkova poskytnutá prostřednictvím Státního zemědělského intervenčního fondu.

Druhá etapa projektu je zacílena na dříve narozené. „Výsledkem bude rozšíření stávající lesní tělocvičny pod Hradišťským vrchem o prvky pro seniory,“ vysvětluje Miloslav Šatra z odboru životního prostředí MěÚ Písek. „Současná podoba stanovišť je vhodná spíše pro děti, případně jejich rodiče, pokud sem doprovázejí starší lidé svá vnoučata, obvykle musí postávat opodál a čekat, až se děti vydovádí. A to chceme změnit.“

V úseku dlouhém 320 metrů v dolní části lesní tělocvičny přibydou podél řeky na devíti stanovištích cvičební a relaxační prvky. Bude to například lavička se šlapadly, prvek na cvičení jemné motoriky či nejrůznější posilovací stroje.

Hlavním konstrukčním materiálem bude i v tomto případě dřevo. Kromě samotných prvků zde budou rovněž instalovány informační cedule a tabulky s popisem cviků. Díky dobrému načasování a připravenosti projektu se podařilo pracovníkům odboru životního prostředí získat dotaci pokrývající veškeré výdaje.

Prvky, které se postarají dříve narozeným o zábavnější, a ještě zdravější procházky podél řeky Otavy, budou instalovány v příštím roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…