Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih se uskuteční v příštím roce

11.07.2017 11:30

Město Písek aktuálně připravuje v pořadí třetí etapu regenerace sídliště Jih.

Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih se uskuteční v příštím roce
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Stavební činnost by měla být zahájena v příštím roce. Bude záležet na průběhu výběrového řízení na zhotovitele. V této etapě by mělo dojít k opravě komunikace ulice Truhlářská, veřejného osvětlení, regenerace zeleně, odvodnění ploch, současně i překládce některých inženýrských sítí (např. teplárenských rozvodů). Součástí třetí etapy je zhotovení i malého kruhového objezdu, tzv. obratiště, které umožní snadné otočení údržbové techniky,“ vysvětluje Jan Venclík z odboru investic a rozvoje. Pamatováno bude i na bezbariérové přístupy mezi jednotlivými chodníky a komunikací pro vozidla a také na usnadnění nájezdu vozidel do přilehlých garáží.

Město Písek připravilo anketu, ve které se mohli zejména obyvatelé sídliště Jih a přilehlého okolí vyjádřit k připravované III. etapě regenerace sídliště. Taktéž bylo uskutečněno veřejné projednání s projektanty, kteří prezentovali návrhy regenerace a všem přítomným odpovídali na kladené dotazy. „Děkujeme všem respondentům, kteří si našli čas k vyplnění anketního lístku, ať již listinného či elektronického a podělili se o své podněty a připomínky k projektu. Počet 134 obdržených vyplněných anketních lístků od respondentů svědčí o tom, že obyvatelé sídliště Jih mají zájem o prostředí, ve kterém bydlí a žijí,“ říká vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip.

V plánované III. etapě regenerace sídliště Jih bude možné na základě ohlasu respondentů učinit několik úprav, které jistě budou ku prospěchu projektu jako celku. „Sídliště Jih bude posíleno i o mobiliář, tj. více laviček i odpadkových košů. Taktéž je ve III. etapě pamatováno na veřejné osvětlení, jež nahradí zastaralé, neúsporné a někdy i nefunkční lampy. Některé další podněty respondentů budou předloženy odborům města k dalšímu vyhodnocení a zapracování do investičních plánů. Stavba je naplánována s ohledem na obměnu teplovodní soustavy, kterou bude v regenerované lokalitě provádět společnost Teplárna Písek, a.s. od dubna příštího roku. Odhadované náklady jsou ve výši 14 mil. Kč,“ dodává místostarosta Josef Knot.

Některé z podnětů budou moci být realizovány v rámci plánovaných stavebních činností, některé v rámci úpravy projektu a některé podněty budou zahrnuty do plánů odborů města či městské organizace Městské služby Písek s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …