Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih se uskuteční v příštím roce

11.07.2017 11:30

Město Písek aktuálně připravuje v pořadí třetí etapu regenerace sídliště Jih.

Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih se uskuteční v příštím roce
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Stavební činnost by měla být zahájena v příštím roce. Bude záležet na průběhu výběrového řízení na zhotovitele. V této etapě by mělo dojít k opravě komunikace ulice Truhlářská, veřejného osvětlení, regenerace zeleně, odvodnění ploch, současně i překládce některých inženýrských sítí (např. teplárenských rozvodů). Součástí třetí etapy je zhotovení i malého kruhového objezdu, tzv. obratiště, které umožní snadné otočení údržbové techniky,“ vysvětluje Jan Venclík z odboru investic a rozvoje. Pamatováno bude i na bezbariérové přístupy mezi jednotlivými chodníky a komunikací pro vozidla a také na usnadnění nájezdu vozidel do přilehlých garáží.

Město Písek připravilo anketu, ve které se mohli zejména obyvatelé sídliště Jih a přilehlého okolí vyjádřit k připravované III. etapě regenerace sídliště. Taktéž bylo uskutečněno veřejné projednání s projektanty, kteří prezentovali návrhy regenerace a všem přítomným odpovídali na kladené dotazy. „Děkujeme všem respondentům, kteří si našli čas k vyplnění anketního lístku, ať již listinného či elektronického a podělili se o své podněty a připomínky k projektu. Počet 134 obdržených vyplněných anketních lístků od respondentů svědčí o tom, že obyvatelé sídliště Jih mají zájem o prostředí, ve kterém bydlí a žijí,“ říká vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip.

V plánované III. etapě regenerace sídliště Jih bude možné na základě ohlasu respondentů učinit několik úprav, které jistě budou ku prospěchu projektu jako celku. „Sídliště Jih bude posíleno i o mobiliář, tj. více laviček i odpadkových košů. Taktéž je ve III. etapě pamatováno na veřejné osvětlení, jež nahradí zastaralé, neúsporné a někdy i nefunkční lampy. Některé další podněty respondentů budou předloženy odborům města k dalšímu vyhodnocení a zapracování do investičních plánů. Stavba je naplánována s ohledem na obměnu teplovodní soustavy, kterou bude v regenerované lokalitě provádět společnost Teplárna Písek, a.s. od dubna příštího roku. Odhadované náklady jsou ve výši 14 mil. Kč,“ dodává místostarosta Josef Knot.

Některé z podnětů budou moci být realizovány v rámci plánovaných stavebních činností, některé v rámci úpravy projektu a některé podněty budou zahrnuty do plánů odborů města či městské organizace Městské služby Písek s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…