Písek: U rozsvícení vánočního stromu nebude chybět Andělský rytíř ani Nebeská pošta

27.11.2022 6:32 | Tisková zpráva

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Velkém náměstí se uskuteční už tuto neděli 27. listopadu. Tradiční akce začne v 16 hodin.

Písek: U rozsvícení vánočního stromu nebude chybět Andělský rytíř ani Nebeská pošta
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Na programu je vystoupení kapely Kamarádi z pískoviště i zapálení první svíčky na adventním věnci, chybět nebude ani Nebeský poštovní úřad či Andělský rytíř, který dopisy adresované Ježíškovi vyzvedne.

„Akce bude zase jako dřív, a to včetně Nebeské pošty, jejímž prostřednictvím bude možné odeslat dopisy Ježíškovi. Děti mohou dopis sepsat v klidu domova a na náměstí jej vhodí do schránky Nebeského poštovního úřadu. Opět bude na výběr ze dvou možností, jak psaní poslat. Buď obyčejně, a tedy zcela zdarma. Nebo doporučeně za mírný poplatek. To pak odesílatel dostane i doklad o odeslání zásilky – podací lístek jako potvrzení, že dopis Ježíškovi poslal,“ řekl za organizátory ze spolku COHIBA MUSICA Jan Němec.

Písek

Doplnil, že všechny vybrané peníze poputují na podporu organizace FOKUS – Písek, z. ú., která se věnuje pomoci lidem s duševním onemocněním. Všechna přání adresovaná Ježíškovi přijede na bílém koni vyzvednout Andělský rytíř.

Program Adventu v Písku začne už v neděli 27. listopadu dopoledne. Od 10.00 h se uskuteční setkání pod vánočním stromem spojené s žehnáním adventním věncům píseckým farářem Witoldem Piotrem Koconem. Pod stromem zazní i české adventní zpěvy zvané roráty v podání folklórního souboru Písečan. 

Program celého Adventu v Písku najdete ZDE. Akci Rozsvícení vánočního stromu podporuje ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…