Písek: V ulicích Otakara Jeremiáše a Purkyňova se bude opravovat povrch vozovky

11.09.2023 13:06 | Tisková zpráva

V průběhu podzimu budou opraveny povrchy komunikace v ulicích Purkyňova a Otakara Jeremiáše, kde bude navíc osazena nová čekárna na autobusové zastávce a vyznačeno nové vodorovné dopravní značení. Práce vyjdou celkem na více než sedm milionů korun. Dodavatele pro obě akce schválila na svém zářijovém jednání rada města.

Písek: V ulicích Otakara Jeremiáše a Purkyňova se bude opravovat povrch vozovky
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Na přelomu září a října by měly začít práce v ulici Otakara Jeremiáše. Nejnižší cenu z celkových pěti nabídek podala firma SWIETELSKY stavební, s. r. o. Zakázka zahrnuje frézování stávajících ploch, výměnu armatur ve vozovce, vyrovnání uvolněných obrub, položení nové živice a lokální vyspravení podkladních vrstev komunikace. Součástí prací bude i osazení nové čekárny na autobusové zastávce a provedení nového vodorovného dopravního značení. Práce potrvají zhruba měsíc a vyjdou na necelé čtyři miliony korun.

Povrch komunikace v Purkyňově ulici se bude opravovat od 23. října do 10. listopadu. I tady bude vyfrézován stávající povrch, vyměněny armatury ve vozovce, vyrovnány uvolněné obruby a položena nová živice. Počítá se i s lokálním vyspravením podkladních vrstev komunikace. Zakázku za téměř 3,5 milionu korun vysoutěžila firma STRABAG, a. s. Předložila nejnižší cenu ze čtyř nabídek.

„Letos město do oprav ulic a komunikací investuje více než 70 milionů korun. V současné době probíhají práce v Gregorově a Kocínově ulici, dokončuje se kompletní rekonstrukce ulice Strakonická a připravují se práce v Otavské ulici. V následujících letech chceme v nastoleném trendu pokračovat. Ve spolupráci s odborem dopravy a Městskými službami Písek probíhá přípravná či projektová fáze u více než 20 dalších dopravně investičních akcí,“ dodal místostarosta Josef Soumar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…