Písek: Vzhled lokality před nemocnicí se změní. Stavba začala

23.01.2019 10:46

Již letos v lednu se začnou úpravy prostranství před píseckou nemocnicí. Ve dvou etapách zde bude vybudováno nebo upraveno přes stovku parkovacích míst a zanedbaná část území vymezená ulicemi Budějovická, U Obory a stávajícím parkovištěm před nemocnicí získá zcela novou kvalitu.

Písek: Vzhled lokality před nemocnicí se změní. Stavba začala
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Slavnostní zahájení stavby se uskutečnilo 22. ledna 2019 za účasti vedení města i Jihočeského kraje a Nemocnice Písek, a. s., zástupců projektanta a zhotovitele.

„Studie nástupního prostoru Nemocnice Písek, kterou pro město vypracoval ateliér Fact, byla s veřejností projednána v září 2017,“ připomíná městský architekt Josef Zábranský. „Prověřila, jak by se toto území dalo zapojit do veřejného prostoru před nemocnicí a jak dále posílit jeho vazbu s centrem města. V neposlední řadě pak řešila komplikované parkování v této lokalitě.“
Podle projektu výše uvedeného ateliéru stavbu provede společnost Eurovia CS, a.s. za vysoutěženou cenu 24,4 milionu korun bez DPH. „Vzhledem k tomu, že jde o společnou investici města Písek, Jihočeského kraje a Nemocnice Písek, město zaplatí 10,6 milionu korun bez DPH,“ informuje starostka Eva Vanžurová.

První etapa úprav by měla být hotova ještě letos v létě. „Druhou etapu předpokládáme zahájit v květnu 2019 po vydání a nabytí právní moci stavebního povolení a potrvá šest měsíců,“ doplňuje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje.
Stavební úpravy území nacházejícího se v jihovýchodní části města zahrnují výstavbu zpevněných parkovacích ploch včetně obslužných komunikací a cest pro pěší i nové autobusové zastávky v Budějovické ulici. Dále budou vybudovány opěrné gabionové stěny pro dvouúrovňové parkoviště a dešťová kanalizace. V místě bude provedena nová výsadba, instalován mobiliář a veřejné osvětlení.

„Ve dvou úrovních zde vznikne jednak městské záchytné parkoviště s kapacitou 59 míst, které by mělo být přístupné jak z Budějovické ulice, tak od parkoviště u nemocnice. Na pozemcích ve vlastnictví Jihočeského kraje, resp. Nemocnice Písek, budou řešeny parkovací plochy pro dalších 60 aut. Tato kapacita bude sloužit hlavně nemocnici a DPS Světlo,“ doplňuje starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…