Písek: Z obchodní zóny na Hradiště povede bezpečný a pohodlný chodník

31.08.2018 8:36

Zhruba 400 metrů dlouhý chodník a cyklostezka zajistí bezpečnou cestu z písecké komerční zóny na Hradiště. Zde se napojí na již existující komunikace pro pěší a cyklisty. Dodavatelem bude firma Casta, Dopravní stavby, s. r. o. za 3,2 milionu korun bez DPH.

Písek: Z obchodní zóny na Hradiště povede bezpečný a pohodlný chodník
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Do výběrového řízení byla podána jediná nabídka. Rozdíl mezi projektovanou a reálnou cenou činí zhruba půl milionu korun. Zastupitelstvo města schválilo navýšení prostředků rozpočtovou změnou,“ informuje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje.

Vydlážděná stezka povede po levé straně silnice I/20 od parkoviště u OBI, přesněji od zásobovacího prostoru obchodu Breno, kolem čerpacích stanic až k železničnímu přejezdu, kde se napojí na stávající chodník do místní části Hradiště. Pro zkrácení cesty bude ještě postaveno terénní schodiště, které propojí obě komunikace už v místě mimoúrovňového křížení státní silnice s ulicí Hradišťská.

„Dosud lidé pro cestu z komerční zóny na Hradiště využívali vyšlapanou pěšinu podél svodidel, což bylo v některých úsecích dost riskantní, a při dešti to znamenalo brodit se blátem. Nový chodník proto považuji za důležitý kvůli bezpečnosti i pohodlí,“ říká místostarosta Josef Knot.

Stavební práce by měly začít už v září a půjde-li vše podle plánu, bude nový chodník a cyklostezka sloužit už od ledna příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…