Písek je Městem pro byznys Jihočeského kraje

02.04.2018 11:39

Písek, který loni skončil těsně pod nejvyšší příčkou, se letos dočkal a zopakoval svůj úspěch z několika předchozích let. Jeho největší jihočeský rival, Jindřichův Hradec, bere stříbro, vítěznou trojici doplňuje Milevsko. Srovnávací výzkum Město pro byznys, který zpracovává analytická agentura Datank, hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech 205 obcích s rozšířenou působností v České republice a městských částech Hlavního města Prahy.

Písek je Městem pro byznys Jihočeského kraje
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Výzkum dlouhodobě ukazuje, že Písek nabízí skutečně komplexní podnikatelské podmínky.Třicetitisícové město na Otavě se může pochlubit velmi vysokým podílem firem, stejně tak i vysokým podílem malých a středních podniků. Písek potvrdil pověst města studentů, má vysoký počet žáků v odborném vzdělání, a také index stáří je na velmi nízké úrovni. V oblasti pracovního trhu vítězné město vyniká nízkou nezaměstnaností, a to i tou dlouhodobou! Zvyšuje se také počet obyvatel, což svědčí nejen o dobrých podmínkách pro podnikání, ale i pro život. Město se může pyšnit nejvyšší likviditou v kraji a také vysokými kapitálovými výdaji. Písek dosáhl rovněž velmi dobrých výsledků v testu elektronické komunikace, která prokazuje dobrou komunikaci úřadu s podnikateli.

„Myslíme si, že to není krátkodobá záležitost, ale dlouhodobý trend. Pokud budeme podporovat podnikatele, přinese to zaměstnanost, bude se ve městě více utrácet a to znamená i lepší podmínky například pro malé obchody a živnostníky. Jednoduše řečeno se to, že radnice spolupracuje s podnikateli, lidem ve městě vyplatí," okomentoval vítězství místostarosta Jiří Hořánek.

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí letos již podesáté podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank, která za výzkumem stojí po datové stránce, dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií, podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. Pořadí vyhodnocuje za jednotlivé kraje a také za celou republiku. Pro pracovníky městských úřadů, podnikatele ale i veřejnost je sestavován unikátní žebříček nejlepších měst s největším podnikatelským potenciálem v ČR. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskuzi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…