Plzeň 3: Jubilejní desátý ročník Plzeňské senior akademie právě začal

04.01.2024 7:17 | Tisková zpráva

Domácí násilí, Nebezpečí prodejních akcí, Základy první pomoci ale i Bezpečně v kyberprostoru - to jsou názvy několika přednášek, které čekají účastníky kurzu v pořadí již desátého ročníku Plzeňské senior akademie. Ve spolupráci s třetím městským obvodem jej pořádá Městská police Plzeň.

Plzeň 3: Jubilejní desátý ročník Plzeňské senior akademie právě začal
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Tento výjimečný projekt jsme spustili před devíti lety právě u nás na Trojce, poté se do něj připojily i další obvody. Zájem o něj mě i proto nesmírně těší a všem jeho účastníkům přeji, aby situace, které si zde procvičí, nikdy prožít v reálu nemuseli,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39608 lidí

Celkem čeká seniory deset setkání a besed a čtyři exkurze. Těšit se mohou například na přednášku, jak se nenechat napálit při užívání internetu nebo jak zvládat nebezpečné situace. Při výletech navštíví třeba plzeňský útulek či operační střediska záchranných složek.

„Účastníci senior akademie se podívají mimo jiné také na to, jak funguje kamerový systém, tedy na místa, kam by se jinak běžně nedostali,“ uvádí 1. místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek.

V zastupitelském sále třetího městského obvodu přivítal seniory Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň. „Cílem přednášek je informovat seniory o možných nebezpečích a naučit je nebezpečným situacím předcházet,“ shrnul stručně smysl akademie.

Slavnostního zahájení jubilejního desátého ročníku Plzeňské senior akademie se účastnil také zástupce velitele Městské policie Plzeň Tomáš Petřík nebo velitelka služebny Městské policie Plzeň – střed Ilona Gabrielová. Na projektu se podílí i BESIP PK, ZZS PK, HZS PK, ČOI, BKB, Policie ČR a Čistá Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…