Plzeň 3: Nová audiovizuální technika hlídá bezpečnost dětí v mateřinkách

21.05.2019 20:21

Plzeňský centrální obvod zainvestoval do vybavení čtrnácti budov mateřských škol audiovizuální technikou, která tak doplnila již stávající funkční domácí telefony. Tato technika „ohlídá“ jednotlivé vstupní prostory do mateřských škol.

Plzeň 3: Nová audiovizuální technika hlídá bezpečnost dětí v mateřinkách
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Jedná se o kombinaci audiovrátníka a kamerového systému“, přibližuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3. „Umístěním této techniky chceme přispět ke zvýšení bezpečnosti provozu mateřských škol. Personálu školky velmi ulehčí orientaci v osobách, které chtějí vstoupit do budovy,“ dodává Petr Baloun.

V úterý 21. května byla za účasti vedení plzeňského centrálního obvodu, zástupců ÚMO Plzeň 3 a zhotovitele celé akce předáno poslední zařízení a to ve velkém předstihu. Termín dokončení se podařilo zkrátit z původního termínu září 2019 na květen letošního roku.

„Chtěla bych poděkovat vedení obvodu, že naší školku touto technikou vybavilo. Nacházíme se přímo v centru města, kde je velká koncentrace lidí a monitory nám určitě pomohou nejenom ve třídách, ale zvláště u „prvňáků“ a v oddělení jeslí. Venkovní prostory školky mohu monitorovat i z ředitelny,“ říká Helena Kaprasová, ředitelka 49. MŠ v Puškinově ulici.

„Bezpečnost je pro nás prvořadým kritériem, zvlášť když se jedná o malé děti. Dnes jsme se přesvědčili, že audiovizuální technika umožní přehledně sledovat dění u vstupu do budov a výrazně tak ulehčí práci učitelkám a personálu mateřských škol. Rodiče dětí tak budou určitě klidnější,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…