Plzeň: Adventní trhy začnou na náměstí Republiky v sobotu

02.12.2020 16:43

Na plzeňském náměstí Republiky pod vánočním stromem už stojí nejen dřevěný betlém s figurami v životní velikosti, ale i prodejní stánky. Oblíbené adventní trhy začnou v sobotu 5. prosince. Kromě stánků s pochutinami nabídnou tradiční řemeslné výrobky.

Plzeň: Adventní trhy začnou na náměstí Republiky v sobotu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Budou menší. Na náměstí Republiky postavíme jen osm desítek stánků, což je zhruba o třicet čtyřicet procent méně než v minulých letech,“ uvedl organizátor trhů Jaroslav Strohschneider. Dodal, že trhy potrvají od 5. do 23. prosince a budou veřejnosti otevřené od 10 do 20 hodin.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

Organizátoři jsou připraveni dodržovat všechna nutná hygienická opatření, a tak například veškeré teplé nápoje budou prodejci podávat jen s sebou v kelímku s víčkem. Pochutiny jako palačinky, trdelníky, čertíky v lokši, párky či klobásy nebudou zákazníkům předány na táccích, ale zabalené, aby si je mohli odnést s sebou.

Adventní trhy jsou letos bez kulturního programu. Nebude však chybět ponocný a jeho troubení. „Je to moje srdeční záležitost. Budu chodit troubit každý den v 17 a 18 hodin a podle situace i v 19 hodin,“ uvedl plzeňský ponocný Zdeněk Zajíček.

Na náměstí Republiky již od prvního adventního víkendu stojí také oblíbený dřevěný betlém s figurami v životní velikosti. Pro Plzeň ho vytvořil řezbář Jiří Halouzka z Jiříkova na Bruntálsku. Poprvé byl tento betlém na plzeňských adventních trzích umístěn v roce 2013 a od té doby se každý rok o několik figur rozroste. Během zbytku roku je umístěn v Pradědově galerii u Halouzků, odkud ho organizátoři trhů do Plzně na konci roku přivezou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…