Plzeň: Depo zve na sci-fi, kvízy, tanec i hry

24.01.2024 13:32 | Tisková zpráva

Sci-fi a fantasy festival, balet nebo výstavy. Tak bude vypadat únor v plzeňské kulturní a kreativní zóně DEPO2015. Návštěvníci depa se mohou těšit také na únikové hry, hospodské kvízy a tradiční tančírny.

Plzeň: Depo zve na sci-fi, kvízy, tanec i hry
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Už 3. února se v areálu DEPO2015 uskuteční CO.CON, největší festival sci-fi a fantasy na západě Čech, který přinese fanouškům těchto žánrů prostředí plné deskových i PC her, cosplay, WarGames, arkádovek, filmové a seriálové kultury, retro her a závodních simulátorů, virtuální reality, robotů, komiksových hrdinů, prodejních stánků a zajímavých hostů.

Do depa rovněž netradičně zavítá balet, a to 12. února. S nastudováním Labutího jezera vystoupí soubor Kyiv Grand Ballet. Diváci tak prožijí půvabný, pohádkový a milostný příběh začarované Labutí královny, která může být vysvobozena pouze pravou láskou. Kyiv Grand Ballet je jedním z nejúspěšnějších hostujících souborů v mezinárodním baletním světě. Kulisy a kostýmy vytvořili umělečtí návrháři z Národní ukrajinské opery. Tanečníci získali řadu ocenění a okouzlili publikum na slavných scénách od Paříže po New York.

Milovníci umění se mohou těšit i na výstavy. Třeba tradiční výstava Mixér představí to nejlepší, co se za půlrok urodilo na plzeňské Sutnarce. Pozadu však nezůstanou ani střední umělecké školy. Tři plzeňské spojily síly dohromady a představí se na výstavě ART3. Na své si přijdou ale i fanoušci cestování, 27. února jim bude fotograf a cestovatel Pavel Svoboda vyprávět o svých cestách indickým Himalájem, putování ještě více přiblíží na úžasných snímcích.

Podrobnosti k programu jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…