Plzeň: Etiketa pro děti má novou knihu

17.05.2022 6:27 | Tisková zpráva

Kniha Etiketa pro děti je novinkou na pultech knihkupectví a rozšiřuje nabídku publikací tohoto žánru. Určena je nejen dětem a rodičům, ale také pedagogům a školským pracovníkům. Vydalo ji Krašovská Aktivity centrum v Plzni a její autorkou je Ilona Křížková, kreativní manažerka tohoto centra, které nabízí aktivity v oblastech sportu, tance a umění. Kromě toho centrum ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy plzeňského magistrátu přinese výuku etikety do základních škol v Plzni.

Plzeň: Etiketa pro děti má novou knihu
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Křest knihy se uskutečnil 12. května 2022 v Parkhotelu Plzeň. Kmotry se stali náměstek primátora pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem David Šlouf a radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Dalšími kmotry byli herec a moderátor Jan Čenský, módní poradkyně a lektorka Lenka Bernardes, největší popularizátor společenské etikety u nás Ladislav Špaček a ředitel Obytné zóny Sylván Pavel Trefanec.

„Knížka je určena především učitelům, ale i rodičům a dětem. Najdou v ní rady, tipy a vychytávky, jak děti vést ke správnému chování,“ řekla autorka Ilona Křížková. „Vydáním této knihy navazujeme na vzdělávací kurzy pro mateřské a základní školy, které pořádáme nejen u nás v Krašovské. Naší snahou je dostat etiketu do školního vyučování, což se nám i daří. Příští rok budeme totiž etiketu vyučovat ve třetích třídách plzeňských základních škol. Vše ve spolupráci s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně,“ dodala Ilona Křížková.

Celým slavnostním odpolednem provázel Jan Čenský. V programu vystoupil zpěvák Miloš Novotný a Taneční škola Dance Nation.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…