Plzeň: Industry Open bude v polovině června, teď na něj zve výstava v mázhauzu

16.05.2022 13:44 | Tisková zpráva

Letošní ročník festivalu Industry Open pomyslně zahajuje květnová výstava v mázhauzu plzeňské radnice. Ta návštěvníky zve od 14. května do 2. června 2022 na putování po stopách průmyslu a zajímavých industriálních místech Plzně a celého kraje. Zároveň nabízí možnost vyhrát vstupenky na červnový festival. Výstava prezentuje technické památky, muzea i živé firmy v kraji, které jsou součástí industriální stezky a lze je navštívit celoročně nebo v rámci příležitostných akcí.

Plzeň: Industry Open bude v polovině června, teď na něj zve výstava v mázhauzu
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Výstava Industry Open: Poznejte industriální bohatství plzeňského regionu prostřednictvím textů a fotografií návštěvníky přenese do historie i současnosti industriálních míst v Plzni, na severním Plzeňsku nebo Šumavě. „Zájemci si prohlédnou fotografie desítek památek, muzeí a firem, které jsou zahrnuty do industriální stezky, ale také vystavené exponáty. Mohou si odnést tištěného průvodce Industry Open, který jim bude dobrým společníkem na toulkách po industriálních zajímavostech regionu třeba už letos v létě,“ prozradila Alena Fialová z městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS, která akci organizuje. „Mohou si i zasoutěžit o vstupenky na festival. Stačí vyplnit krátký kvíz s otázkami o industriálních místech. Pokud si někdo nebude vědět rady, správné odpovědi najde na výstavě. Vyplněné kvízy pak budou zařazeny do slosování o volné vstupenky na festivalové akce,“ doplnila Alena Fialová.

Na samotný festival Industry Open se fanoušci mohou těšit v polovině června. Ten kromě industriálních zajímavostí a technických památek nabídne různorodé akce v Plzni a okolí. Od 17. do 19. června bude připravený zajímavý program, ve kterém po dvouleté pauze nechybí ani prohlídky živých provozů. Na programu budou vyjížďky historickými vozy, výlety po stopách těžby na Plzeňsku i komentované prohlídky provozů plzeňské vodárny nebo spalovny odpadu v Chotíkově. Podrobný program festivalu bude zveřejněný koncem května na webu ZDE, kde se objeví také informace o prodeji vstupenek a rezervacích na jednotlivé akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…