Plzeň: Kino Beseda promítá každý večer online

23.10.2020 20:15

Kino Beseda zve od 21. října své diváky každý večer do virtuálního kina. Na programu jsou aktuální snímky z projektu Moje kino LIVE, do kterého se zapojují kina z celé ČR. Projekce začínají jako živý online stream ve 20:30 hodin. Filmový program je pravidelně doplňován na www.mestanskabeseda.cz, kde se dají také zakoupit vstupenky. Stojí 100 korun, součástí je i návod, jak se k promítání připojit.

Plzeň: Kino Beseda promítá každý večer online
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Vládní opatření proti šíření koronaviru uzavřela kina a další prostory kulturního života. A proto se Kino Beseda opět spojilo s projektem Moje kino LIVE, aby mohlo přinášet filmy k divákům. „Promítání u vás doma jsme si vyzkoušeli už na jaře. Nyní můžete zase chodit do kina ve svém obýváku,“ vzkázal divákům Daniel Jaroš, manažer Kina Beseda. „Na každý podzimní večer máme připravený jeden film, jejich program najdete na webu Měšťanské besedy,“ doplnil.

První projekcí byl ve středu 21. října 2020 na Oscara nominovaný dokument Pro Samu, dalším filmem ve čtvrtek 22. října polské želízko v ohni pro letošní Oscary Corpus Christi. V pátek 23. října se promítá Matthias a Maxime. Je to poslední film kanadského režiséra Xaviera Dolana. Je o dvou kamarádech, jejichž vztah se promění, když se mají při natáčení studentského filmu políbit před kamerou.

Projekce se snaží navodit atmosféru opravdového kina, proto začínají v jeden konkrétní čas a probíhají jako živý stream. Diváci tak mohou sledovat filmy stejně jako v kině bez pauz a pozorněji. Virtuální kino je otevřené už 30 minut před začátkem, kdy mají zájemci možnost chatovat s ostatními. Po filmu pak ještě mohou společně probrat dojmy a filmové zážitky. Do chatu organizátoři posílají také zajímavosti k filmům.

Program Kina Beseda LIVE je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…