Plzeň: Kontroverzní výstavba kostela v Komenského ulici

12.04.2019 17:03

Na proběhnuvším zastupitelstvu MO Plzeň 1 se, mimo jiné, diskutovalo téma plánované výstavby kostela v bezprostřední blízkosti bytových domu v ulici Komenského.

Plzeň: Kontroverzní výstavba kostela v Komenského ulici
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zarážejícím faktem je ignorování nesouhlasného názoru občanů bydlících v okolí, a to přímo na proběhlém zasedání zastupitelstva, kde zástupci nespokojených občanů přednesli své nesouhlasné stanovisko.

Skupina občanů z Komenského ulice  v tuto chvíli nashromáždila 472  nesouhlasných podpisů a pouze 11  souhlasných. Zeleň v sídlišti je velmi podstatnou součástí pozitiv bydlení na Lochotíně. Pohlcuje přebytečné teplo, CO2, omezuje prašnost, zvyšuje produkci kyslíku. Postavení kostela by mělo za následek také likvidace současné fauny a flory (zajíci, ptactvo, pokácení vzrostlých letitých zdravých stromů). Součástí je také  travní porost, sečený tradičně ruční kosou.

"Piráti vyjadřují jasné negativní stanovisko k výstavbě kostela z důvodu  nedemokratického a netransparentního postupu obvodu a města. Je nutné přihlížet k názorům občanů," uvedla Magdaléna Daňková.

Dle předložené studie v prosince roku 2018 nebylo řešeno parkování k budoucí stavbě. Na výjezdním zasedání MO Plzeň 1 konaného ve dnech 4. a 5.4 . bylo plzeňským biskupem Holubem prezentováno, že součástí výstavby bude 21 nových parkovacích míst. Je na zvážení, zda-li tento počet na maximální kapacitu objektu (350 osob) je dostatečný.  Na UMO1 je dlouhodobý nedostatek parkovacích míst.

"Takto zásadní stavba by si zasloužila důstojné místo pro umístění a realizaci, což v tomto případě rozhodně není. Je zarážející, že informaci  týkající se plánované stavby kostela byla prezentovaná biskupem Holubem na uzavřeném  výjezdním semináři bez možnosti přítomnosti široké veřejnosti," sdělila obyvatelka domu Komenského 20 Dagmar Ryšavá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…