Plzeň: Město podepsalo deklaraci o spolupráci s Plzeňským Prazdrojem

27.09.2018 18:18

Především podpora kulturních a veřejně prospěšných akcí a turismu nebo oblast prevence nezodpovědné konzumace alkoholu je obsahem nové deklarace, jež podepsalo město Plzeň, zastoupené primátorem Martinem Zrzaveckým, s Plzeňským Prazdrojem, za nějž podepsal deklaraci generální ředitel Grant Liversage.

Plzeň: Město podepsalo deklaraci o spolupráci s Plzeňským Prazdrojem
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Spolupráce města a plzeňského pivovaru je dlouhodobě velmi prospěšná pro všechny obyvatele i návštěvníky Plzně a mě těší, že v ní budeme pokračovat i nadále. Když se řekne Plzeň, vybaví se mnoha lidem na prvním místě pivo a Plzeňský Prazdroj, a to nejen v České republice, ale i v zahraničí. Pivovar je významným zaměstnavatelem regionu a také jeden z hlavních turistických cílů Plzeňského kraje, který propaguje Plzeň a plzeňské pivo po celém světě. Prazdroj je pro nás i důležitým partnerem mnoha kulturních a charitativních akcí,“ konstatoval primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

„V Plzni se zrodil příběh světově proslulého ležáku a město dalo název celé jedné pivní kategorii. Městu za mnohé vděčíme a chceme tedy přispět k jeho dalšímu rozvoji,“ sdělil generální ředitel Plzeňského Prazdroje Grant Liversage.

Deklaraci o vzájemné spolupráci podepsaly Plzeňský Prazdroj a město Plzeň již počtrnácté. Mezi kulturní a společenské akce, na které se oba partneři zaměří, patří populární Pilsner Fest nebo Slavnosti svobody. Kromě toho letos už společně město s pivovarem podpořilo Skupovu Plzeň, Divadlo bratří Formanů či Sportmanii Plzeň.

Novým společným tématem je cestovní ruch

„Zapojujeme se i do oslav stého výročí založení samostatné Československé republiky, k jejímu vzniku máme již nyní instalovanou panelovou výstavu na nádvoří pivovaru a v říjnových dnech budeme pořádat zvýhodněné prohlídky pivovaru. Věříme, že tak do Plzně přilákáme další turisty,“ dodala Pavla Mášková z Plzeňského Prazdroje.

Novým společným tématem je cestovní ruch zaměřený na historické průmyslové dědictví, kde obě strany vidí významný potenciál. K rozvoji cestovního ruchu by mohla přispět i společná revitalizace a následné zpřístupnění nové části plzeňského historického podzemí pod Rooseveltovou ulicí, která by měla být dokončena v tomto roce. Město Plzeň pak nadále významně podpoří projekt Respektuj 18, který upozorňuje na nebezpečí alkoholu u dětí a mladistvých.

Prazdroj také dlouhodobě pomáhá prostřednictvím grantového programu Prazdroj lidem ke zvyšování kvality života ve městě. Letos na prospěšné aktivity rozdělí 2,4 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…