Plzeň: Na konferenci se prezentovaly Plzeňský a Jihočeský kraj

29.04.2019 14:27

Na konferenci Lepší místo pro život, která se uskutečnila v pátek 26. dubna v Plzni, se prezentovaly Plzeňský a Jihočeský kraj. Pořádala ji společnost Mafra Events. Za město Plzeň se jí zúčastnil radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Plzeň: Na konferenci se prezentovaly Plzeňský a Jihočeský kraj
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Radní Vlastimil Gola mimo jiné představil činnost a úspěchy Správy informačních technologií města Plzně v oblasti využití dronů. Upozornil například na jejich využití při monitorování ohnisek požárů či poškození konstrukcí staveb, ale i při zkoumání zemědělské půdy. „Díky dronům mohou pěstitelé například velmi brzy zjistit, zda jsou jejich pole napadena škůdci, a tak proti nim efektivněji zasáhnout,“ řekl radní.

Na konferenci dále zaznělo, že Plzeňský kraj pro svůj rozvoj potřebuje především kvalitní silnice a bydlení pro mladé. Uvedl to Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblasti regionální rozvoj, fondy EU a informatiku. Josef Knot, první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje přidal další vizi, kterou je větší spolupráce komerčního a veřejného sektoru v oblasti vědy a výzkumu. Přivezl zkušenosti z Tchaj-wanu, kam pravidelně pět let jezdí na akci Smart City Expo.


 

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …