Plzeň: Na obřích mechanických loutkách se svezlo přes 60 tisíc lidí

05.11.2014 15:48

Přes 60 tisíc malých i velkých nadšenců svezl za necelé dva měsíce výtvarný kolotoč Le Manege Carré Sénart na náměstí Republiky. I přes značnou podporu ze strany sponzorů ve formě volných vstupenek se prodalo 32 850 lístků. V úterý 28. října padl návštěvnický rekord, za celou dobu fungování manéže se v rámci oslav vzniku republiky na kolotoči svezlo 1 813 platících návštěvníků.

Plzeň: Na obřích mechanických loutkách se svezlo přes 60 tisíc lidí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Náklady zahrnující zapůjčení manéže, její transport z Paříže a zpět, instalaci a demontáž, provoz, ubytování techniků, marketing a další nezbytné položky činily přibližně 5,5 milionu korun. Tuto částku se díky sponzorským příspěvkům a vysoké návštěvnosti podařilo pokrýt, výnosy z tržeb dosáhly zhruba 1,5 milionu korun.

Umělecký kolotoč francouzského výtvarníka a technologa Francoise Delarozièra zakotvil v centru města po Sénartu, Madridu, Portimãu, Antverpách, Milton Keynesu a Paříži. První zájemce svezl v pátek 5. září. Každý večerní provoz byl obohacen o projekce na katedrálu sv. Bartoloměje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…