Plzeň: O carsharing Karkulka je zájem, rozšíří se

28.03.2019 12:26

Služba sdílených aut Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) Karkulka se po úspěšném půlročním provozu rozvíjí. K současným osmi červeným automobilům, které dohromady najely téměř 50 tisíc kilometrů, přibývá pro uživatele devátý vůz.

Plzeň: O carsharing Karkulka je zájem, rozšíří se
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Od loňského září, kdy se červené sdílené automobily Plzni představily, má carsharing Karkulka více než 400 zaregistrovaných uživatelů a stovky realizovaných jízd. „První měsíce přinášely provozní situace, na které jsme se museli učit reagovat. Se současnými zkušenostmi a hlavně s vědomím, že je o službu zájem, se už ale chceme více zaměřit na její další rozvoj,“ uvedl Milan Šot, vedoucí projektu Karkulka.

„Tuto službu vnímáme jako obrovský potenciál pro mobilitu města. Zkušenosti ukazují, že i veřejností je vnímána pozitivně a má své opodstatnění v řešení přepravy nejen na území Plzně. Pro rychlejší rozšíření této služby hledáme další způsoby jejího využití a jsme rádi, že v rámci pilotního provozu si můžeme otestovat využívání těchto vozidel v méně vytížených časech. I tento model by mohl přispět ke snížení počtu vozidel ve městě,“ uvedl Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel PMDP.

Karkulky začnou využívat i zaměstnanci třetího městského obvodu, a to zatím ve dvouměsíčním zkušebním provozu pro služební cesty. Aby k realizaci pilotního provozu, kdy budou zaměstnanci úřadu sdílená auta využívat, mohlo dojít, musely dopravní podniky rozšířit vozový park. Oslovily proto dodavatele současných Karkulek s myšlenkou zapůjčení dalšího vozu. Nový vůz ale nebude vyhrazen jen pracovníkům úřadu, budou si ho moci kdykoliv rezervovat i obvyklí uživatelé Karkulek (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…