Plzeň: Oblíbený kulturní maraton se vrátil. Senioři bavili seniory

03.05.2022 16:02 | Tisková zpráva

Sobota 30. dubna patřila v Měšťanské besedě seniorům. Po dvouleté vynucené pauze se vrátil oblíbený festival pro dříve narozené Senioři baví seniory. Celodenní přehlídku tance, zpěvu, recitace a rozličných čísel připravil, stejně jako v minulých letech, Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Akce se koná pod záštitou náměstkyně primátora města Plzně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Elišky Bartákové.

Plzeň: Oblíbený kulturní maraton se vrátil. Senioři bavili seniory
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Velmi mě těší, že senioři z Plzně, ale i celého kraje, opět zavítali na tradiční festival a po nelehké době plné omezení nabídli svým vrstevníkům pestrou paletu originálních vystoupení. Celá akce byla jasnou ukázkou toho, že elán, pozitivní mysl a nadšení pro věc člověka neopouští ani ve zralém věku a že se naši senioři umí radovat ze života a svoji radost sdílet s ostatními,“ uvedla náměstkyně Eliška Bartáková, která kulturní maraton zahájila a z jejichž rukou přebírali účinkující pamětní listy společně s poděkováním.

„Dva roky jsou v životě seniorů poměrně dlouhá doba a nepříznivé období si vybralo i zde svoji daň. K naší lítosti jsme tak na letošním ročníku nemohli přivítat několik stálic, které jsme v minulých letech byli zvyklí vídat pravidelně. Otevřel se však prostor několika nováčkům a nám dělá velkou radost, že si v tom restartovaném letošním ročníku našlo cestu na festival do Besedy více jak 100 účinkujících a více než 300 návštěvníků,“ dodala Alena Hynková, vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb.

Mezi nestory, kteří nechyběli ani v sobotu, tradičně patří Československá beseda, Country Old boy, Senior kapela, Jamáček či skupina ADETO nebo Táňa Kořenková. V průběhu celého dne byl dán prostor i seniorským vystavovatelům, jejichž výrobky z korálků, drátků nebo quillingu přítomné nadchly, stejně jako paličkované skvosty, háčkované klobouky, šité hračky, šperky z drahých kamenů či sbírka starých hraček a ručně vyráběné skákací rybičky.

„Premiéru si v rámci našeho festival s úspěchem odbyl divadelní spolek DPH z Líní a Sulkova, Hradecké panenky a bylo nám velkou ctí uvítat i Jiřího Langmajera st., jehož recitace básní a zpěv spojený s vlastním houslovým doprovodem okouzlil snad každého návštěvníka,“ doplnila Lucie Hovorková, vedoucí oddělení Pomáhající Plzeň pořádajícího odboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…