Plzeň: Obyvatelé Skvrňan mohou ovlivnit podobu místního sídliště

05.03.2018 7:37

S návrhem budoucího rozvoje sídliště Skvrňany se přišlo v úterý 27. února seznámit na dvě stovky zájemců. Návrh regenerace sídliště představili zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně v kinosále Střední odborné školy elektrotechnické.

Plzeň: Obyvatelé Skvrňan mohou ovlivnit podobu místního sídliště
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Během dvouhodinového setkání se diskutovalo o přístupu k zeleni, efektivnější práci s dešťovou vodou, možnostech řešení parkování, zatraktivnění centrálních prostor, posílení pěších tras a cyklostezek a dalších opatřeních pro kvalitnější život v panelovém sídlišti.

Další podněty k návrhům může veřejnost zasílat až do 16. března 2018 prostřednictvím online formuláře na webu ukr.plzen.eu, kde je studie dostupná ke stažení. Získané připomínky budou zapracovány do výsledného dokumentu, který bude jedním z podkladů pro budoucí konkrétní projekty obnov a úprav v sídlišti Přední a Zadní Skvrňany.

„Přibližně jednou za deset let vytváříme nový projekt, který reaguje na aktuální situaci v území. Ještě před zpracováním současné studie jsme udělali dotazníkový průzkum, abychom zjistili klady i zápory sídlišť z pohledu jeho obyvatel. Tento průzkum byl jedním z důležitých podkladů, ze kterých jsme v návrhu vycházeli,“ řekla vedoucí úseku územního plánování z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Jitka Hánová. Z průzkumu vyplynulo, že více jak 80 procent zapojených obyvatel je s životem na Skvrňanech spíše spokojeno.

Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Zpracované dokumentace slouží městu a městským obvodům jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Realizace navržených úprav jsou řešeny v závislosti na finančních možnostech jednotlivých městských obvodů a dostupných dotačních programech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…