Plzeň: Oslavte na PilsnerFestu 175. narozeniny uvaření první várky světové legendy

03.10.2017 12:25

První říjnový víkend patří v Plzni tradičně oslavám v Plzeňském Prazdroji. První várka celosvětově známé pivní legendy zde byla uvařena 5. října 1842, letošní půlkulaté 175. výročí si proto žádá zvláštní pozornost a slavit se bude nejen v pivovaru, ale i na náměstí Republiky. A nebude to žádná komorní oslava, skvělé pivo a prvotřídní hudební program každoročně do Plzně lákají tisíce lidí.

Plzeň: Oslavte na PilsnerFestu 175. narozeniny uvaření první várky světové legendy
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Na co se můžete těšit? V sobotu 7. října vás čeká den plný piva i hudebních zážitků. Zúčastnit se můžete speciálních prohlídek pivovaru, kde vás kromě zajímavého náhledu do pivovarnického řemesla potěší i ochutnávka nefiltrované plzně přímo z dubového sudu. U sudů můžete zůstat a vyzkoušet si řemeslo bednáře, které má v Plzni stejně dlouhou tradici jako pivovar sám. Pokud před prací se dřevem upřednostníte zlatý mok, určitě oceníte, že se ho ve škole čepování naučíte správně natočit.

PilsnerFest láká kromě piva i na bohatý hudební program, festivaloví nadšenci zde mohou kvalitně zakončit letní sezonu. Přímo v pivovaru vás čekají vystoupení zpěvačky Lenny nebo kapel Monkey Bussines a Sto zvířat, na náměstí Republiky pak program otevře Mňága a Žďorp, vystoupí i Support Lesbiens nebo Jelen. Na správné narozeninové oslavě nesmí chybět přípitek. Přesně v 18:42 tedy celá Plzeň pozvedne číše a připijeme si na minimálně dalších 175 let. Buďte u toho!

Více informací o programu PilsnerFestu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…