Plzeň: Primátor města zjišťoval situaci v dalších sociálních zařízeních

30.03.2020 6:31

Po návštěvě Městského ústavu sociálních služeb v minulém týdnu zavítal primátor města Plzně Martin Baxa ve čtvrtek 26. března do Diecézní charity Plzeň v Cukrovarské ulici, do Domovinky a pozdravil ředitele Městské charity Plzeň Pavla Janouškovce, se kterým bude jednat v následujících dnech. Primátor Martin Baxa především zjišťoval současnou situaci organizací, co je nejvíce trápí, čeho mají nedostatek a jaké mají budoucí plány týkající se vývoje koronaviru ve svých zařízeních. Zároveň chtěl především poděkovat všem obětavým zaměstnancům těchto zařízení. Společně s primátorem se do zařízení vydala vedoucí magistrátního odboru sociálních služeb Alena Hynková.

Plzeň: Primátor města zjišťoval situaci v dalších sociálních zařízeních
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

S ředitelem Diecézní charity Jiřím Lodrem si primátor prošel sklady, odkud charita distribuuje ochranné pomůcky pro vybrané okresy Plzeňského kraje (respirátory, roušky, desinfekci) pro Plzeňský kraj, výdejnu oblečení, výdej potravinové pomoci, která poskytuje jídlo potřebným dvakrát v týdnu a při uplynulém jednom výdeji vydali například potraviny až pro 350 lidí. Také Diecézní charitě chybí tak potřebné respirátory především pro pracovníky, kteří pracují s lidmi bez domova. „Je úžasné, jak se lidé semkli dohromady a všichni se nám snaží pomoct, šijí nám roušky, za což moc děkujeme,“ doplnil ředitel Jiří Lodr. Primátor Martin Baxa připomněl, že v současnosti je problémem města nedostatek šicích strojů, látky na roušky město zajistilo dostatek. Do boje s koronavirovou pandemií jsou zapojeni všichni zaměstnanci charity včetně dobrovolníků, kteří pomáhají TOTEMu, Terénní krizová služba poskytuje po telefonu informace ohledně koronaviru a podporu volajícím.

V Domovince na Slovanech primátor Martin Baxa zjišťoval, jak je organizace v oblasti terénních služeb zásobená a připravená na další vývoj situace v souvislosti se šířením koronaviru. Kromě toho také přivezl Domovince dar – celkem 90 bavlněných dvouvrstvých roušek, který pro Domovinku ušil Jan Hosnedl s rodinou. Domovinka poskytuje služby denního a týdenního stacionáře a terénní pečovatelskou službu, při které pomáhají seniorům v jejich domovech. Dohromady mají na starost přes čtyři stovky seniorů. Ředitelka Bohumila Hajšmanová připomněla, že Domovinka stacionární služby ještě před vládními opatřeními uzavřela.

„Je úžasné, jak naše sociální zařízení v této pro ně velmi těžké době jsou spolu solidární. Paní ředitelka Hajšmanová například v začátku boje proti koronaviru poskytla ze zásob Domovinky desinfekci pro Městský ústav sociálních služeb. Všichni poskytovatelé sociálních služeb v našem městě dělají maximum, nad rámec svých povinností se starají o klienty, kterým se snaží zpříjemňovat například čas v pobytových zařízeních, kdy jsou odpoutáni od svých rodin,“ vyzdvihla snahu poskytovatelů sociálních služeb v Plzni vedoucí Alena Hynková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…