Plzeň: Tři králové pomohou

01.01.2021 21:31

Malí i velcí tři králové se tentokrát na koledu vypravit nemohou. Nedovolí jim to koronavirová krize. Tradiční tříkrálová sbírka se proto přesune do on-line prostoru. Lidé mohou přispět také do kasiček umístěných v kostelech nebo obchodech. Výtěžek tradiční sbírky, která se uskuteční od 1. do 24. ledna 2021, pomůže lidem v nouzi.

Plzeň: Tři králové pomohou
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Tříkrálové sbírka začne 1. ledna. V té době ovšem platí nejpřísnější, tedy pátý stupeň PES (ProtiEpidemický Systém České republiky), a proto nemohou do ulic vyjít koledníci. „Na oficiálním webu Tříkrálové sbírky www.trikralovasbirka.cz však lidé najdou on-line pokladničku. Mohou si vybrat nejen výši finančního příspěvku, ale i to, které konkrétní charitě chtějí pomoci. Pokud tak neučiní, bude jejich příspěvek rozdělen mezi všechny charity v naší republice,“ informoval mluvčí Diecézní charity Plzeň Petr Šimek. Dodal, že je možné přispět i pomocí dárcovské „esemesky“. Podrobnosti jsou také uvedeny na webu Tříkrálové sbírky nebo na webu Diecézní charity Plzeň www.dchp.cz, kde lidé najdou i další důležité informace.

„Je však možné vkládat finanční dary i do kasiček. Ty budou umístěny na veřejných místech, především v kostelech nebo v obchodech,“ doplnil Petr Šimek. Připomněl také, že pátý stupeň PES vyhlásila vláda České republiky před Vánoci a má platit do 10. ledna roku 2021. Pokud po tomto datu protiepidemická opatření zmírní, jsou organizátoři Tříkrálové sbírky připraveni poslat do ulic koledníky. Tři králové ovšem budou koledovat za přísných hygienických opatřeních.

Tříkrálová sbírka je důležitým zdrojem pomoci lidem v nouzi. Podpořeni tak mohou být jak potřební přímo ve farnostech, často to bývají děti z chudých poměrů nebo děti handicapované, tak sociální služby charit, jako jsou například domovy pro matky s dětmi v tísni, azylové domy pro jednotlivce i rodiny, charitní domovy pro seniory, stacionáře pro handicapované či nemocné Alzheimerovou chorobou, ale také ošetřovatelské a jiné terénní služby pro lidi v obtížné životní situaci. V Plzeňské diecézi bylo schváleno téměř 60 záměrů takové pomoci.

Odvolán byl také tradiční tříkrálový pochod z plzeňského náměstí Republiky ke kostelu U Ježíška, jenž se měl konat v neděli 3. ledna 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…