Plzeň: Výstava představuje městskou zeleň

09.01.2024 7:29 | Tisková zpráva

Před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech je až do 30. ledna k vidění výstava s názvem Zelená Plzeň. Z panelů se návštěvníci dozvědí veškeré informace o městské zeleni a také to, jak o ni Plzeň pečuje.

Plzeň: Výstava představuje městskou zeleň
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Městská zeleň, tedy uliční stromořadí, travnaté plochy, větší nebo menší a více či méně upravené parky a parková náměstí nefungují samy o sobě. Za jejich podobou a stavem stojí velké množství práce, úsilí i finančních prostředků. O veřejnou zeleň se starají městské obvody, které spravují především uliční stromořadí ve svém obvodě, sídlištní zeleň a menší parkově upravené plochy.

O městské lesy, rekreační oblasti a krajinnou zeleň se stará Správa veřejného statku města Plzně. Tato organizace rovněž pečuje o celkem 31 parků, parkových ploch či vesnických památkových zón ve městě.

Snahou Plzně je stávající parky nejen pravidelně a kvalitně udržovat, ale postupně také jednotlivé lokality revitalizovat. Díky tomu se z těchto míst stávají oblíbené lokality pro odpočinek návštěvníků všech věkových kategorií. I díky tomu patří krajská metropole k nejzelenějším velkým městům v České republice.

Výstavu zpracoval Odbor komunikace a marketingu ve spolupráci se Správou veřejného statku města Plzně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…