Plzeň je v integraci cizinců úspěšné, na letošek získá 1,3 milionu korun

05.04.2022 19:44 | Tisková zpráva

Již druhou desítku let reaguje město Plzeň prostřednictvím svého odboru sociálních služeb na výzvu Ministerstva vnitra ČR týkající se dotačního titulu zaměřeného na efektivní podporu integrace cizinců. Pro letošní rok díky tomu západočeské metropole získá téměř 1,3 milionu korun.

Plzeň je v integraci cizinců úspěšné, na letošek získá 1,3 milionu korun
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Vnímáme nutnost pomoci příchozím cizincům s bezproblémovým začleněním se do majoritní společnosti dlouhodobě. Proto i v loňském roce byla podána žádost o dotaci na projekt Podpora integrace cizinců na lokální úrovni v roce 2022. Žádost, která ještě v listopadu loňského roku nemohla předjímat události, jež nastanou v souvislosti s válkou na Ukrajině, nabízí opět cizincům, zejména ze třetích zemí, zapojit se do jazykových kurzů češtiny, umožní plzeňským pedagogům zlepšit své zkušenosti a vědomosti, které se týkají výuky dětí cizinců, pro které je čeština cizím jazykem, umožní doučovat děti cizinců, nabízí možnost realizovat informační semináře pro cizince a zajištění relevantních informací pro nově příchozí, a to i v rámci neformálního setkávání komunit,“ upřesnila rezortní náměstkyně primátora Eliška Bartáková.

Letošní žádost města Plzně byla z důvodu nedostatečných finančních prostředků poprvé v historii integračních projektů krácena, a to o zhruba 20 % z požadované částky. Objem prostředků určených pro Plzeň i tak pro letošní rok představuje sumu bezmála 1,3 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…