Plzeň opět v plné výši získala dotaci na integraci cizinců

29.03.2021 18:35

Město Plzeň dostalo opět od státu dotaci na projekt, podporující integraci cizinců na lokální úrovni. Projekt, jenž byl podpořen ze sta procent, realizuje Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně v etapách již od roku 2008.

Plzeň opět v plné výši získala dotaci na integraci cizinců
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Celková částka 1,5 milionu korun bude využita na zefektivnění procesu integrace cizinců do majoritní společnosti a předcházení vzájemných konfliktů. Cizinci se tak i v letošním roce budou moci vzdělávat a zlepšovat v českém jazyce, mohou absolvovat dvě integrační setkání. Podpory se dostalo vzdělávacímu programu pro plzeňské pedagogy, pracujícími s dětmi cizinců, digitalizována bude již dříve vydaná Informační příručka pro cizince v Plzni,“ upřesnila Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

„Těší nás, že i v dnešní nelehké době, se všemi dopady pandemie, zůstává prostor pro podporu projektů zásadních pro vzdělanost nejen majoritní populace, ale i menšin, žijících na našem území. Vzdělávání všech skupin cizinců, kteří přicházejí za prací a časem se v našem městě usadí nastálo, je klíčovým prvkem jejich zdárné integrace do společnosti,“ řekla projektová manažerka Tereza Šlajsová z magistrátního odboru sociálních služeb.

„Jazykové kurzy jsou v našem projektu velmi populární a vyhledávanou stálicí. V loňském roce je pravidelně navštěvovalo více jak 200 cizinců a zájem dále roste. Stejně tak, jako zájem o kontakt s krajany a sdílení zkušeností. Totéž můžeme říci i o mladé generaci. Ta se do Plzně dostává se svými rodiči a nastupuje zde do školského systému, který je mnohdy diametrálně odlišný od jejich domoviny,“ dodala Tereza Šlajsová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…