Plzeň ovládne svátek piva Pilsner Fest

02.10.2017 19:01

V sobotu 7. října ovládne prostory plzeňského pivovaru a plzeňské náměstí Republiky svátek piva Pilsner Fest 2017. Letošní festival si připomíná 175 let od vzniku první várky spodně kvašeného ležáku, kterou uvařil sládek Josef Groll v plzeňském měšťanském pivovaru. Plzeňský originál se stal vzorem 70 % světové produkce piva.

Plzeň ovládne svátek piva Pilsner Fest
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Program Pilsner Festu začne v 11 hodin, vstup na všechny akce je zdarma. Tradiční společný přípitek se uskuteční v 18.42 zároveň v pivovaru i na náměstí a pronesou ho zástupci města a Plzeňského Prazdroje.

Na návštěvníky čeká pivo v nejlepší kvalitě, dobré jídlo i hudba. Organizátoři připravili nabídku nejrůznějších českých i zahraničních specialit ze zemí, kam se Pilsner Urquell vyváží. Speciální menu budou mít připraveny také místní partnerské restaurace – Lokál, Švejk a Na Spilce. V hudebním programu vystoupí Support Lesbiens, Monkey Business, Mňága a Žďorp, Sto zvířat, Lenny, Jelen a další.

Návštěvníci se mohou těšit také na speciální festivalové prohlídky pivovaru a ukázky práce bednářů, jejichž řemeslo má v pivovaru tradici už od jeho založení.

Podrobnosti o programu Pilsner Festu najdete ZDE.

Kvůli oslavám bude krátkodobě zrušena zastávka Prazdroj ve směru do centra pro linky č. 12, 13 a 28, a to od soboty 7. října od 00:00 do neděle 8. října do 05:00. Vozy MHD nebudou obsluhovat tuto zastávku, protože do ní nebudou moci zajet. Podrobnosti ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…