Plzeň zmodernizuje světelnou signalizaci

01.04.2012 6:41

Správa veřejného statku města Plzně chce postupně vyměnit klasická žárovková návěstidla světelné signalizace za návěstidla s technologií LED.

Plzeň zmodernizuje světelnou signalizaci
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ekonomická návratnost vychází vzhledem v současné době již natolik rozšířené a prověřené technologie velice pozitivně. Pouze při výměně návěstidlových komor vychází návratnost na 3 - 5 let, při výměně celých návěstidel pak na 4 – 6 let.

Návěstidla se začnou měnit postupně v křižovatkách U Prazdroje – Šumavská, sady Pětatřicátníků – Solní, sady Pětatřicátníků – Prešovská, Americká – Sirková, Tyršova ul. – Rychtářka, Folmavská – U letiště, Rokycanská – Jateční, Slovanská – Modřínová, Klatovská – Sukova. Cena výměny vnitřních částí je odhadována v rozmezí od 140 do 270 tisíc korun. Skutečná cena bude záviset na přesném počtu a typu návěstidel a také na nabídkové ceně dodavatele ve výběrovém řízení. Správa veřejného statku vyčlenila pro letošní rok částku ve výši jednoho milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …