Plzeňská vodárna zahájila napouštění vody do bazénů

03.04.2021 20:55

Vodárna Plzeň a. s. odstartovala v březnu napouštění vody do zahradních bazénů. Naplnění bazénu cisternou je nejen jistota kvality vody, ale i toho, že klient neohrozí odběr pitné vody v okolí. Termíny závozů se rychle plní, aktuálně má vodárna obsazené termíny asi ze 40 procent až do poloviny května.

Plzeňská vodárna zahájila napouštění vody do bazénů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Cisterna je stále oblíbenější možností, jak si zajistit v bazénu čistou a nezávadnou vodu. Veřejná vodovodní síť není pro tak velké odběry k plnění bazénů určená. Při roztočení kohoutku vlivem nárazových změn hydraulických poměrů v potrubí může dojít k uvolnění usazenin na jeho stěnách a následnému zakalení vody. A to nejen přímo v místě odběru, ale někdy i v poměrně širokém okolí,“ uvedla mluvčí vodárny Dana Veselá.

Připomněla, že napouštění vody z kohoutku navíc není možné použít v lokalitách s nedostatečnou kapacitou vodního zdroje. Doplnila, že v případě plnění bazénů vodou z vlastní studny se mohou lidé setkat s různými nežádoucími látkami, které pak musí likvidovat chemikáliemi.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Pokud budou chtít lidé i přesto naplnit bazén přímým napouštěním z vodovodu, musí dodržovat pravidla. Postup je nutné konzultovat s pracovníky centrálního dispečinku vodárny na telefonním čísle 377 413 444, kde získají klienti pokyny, jak postupovat, aby neohrozili kvalitu pitné vody u sebe ani ve veřejném vodovodu. Obecně lze říci, že čas napouštění je nutné volit v nočních hodinách. Zároveň platí jednoduché pravidlo rychlosti napouštění přibližně 10 litrů za minutu.

Cisterny disponují hadicemi dlouhými 50 metrů i více a voda se tak dostane bez problému i do zahrad, kam je přívod komplikovaný. Při naplnění vody cisternou zaplatí zákazník vodné dle platného ceníku a dopravu, ušetří ale na stočném.

Termín zavážky je nutné objednat na příslušných provozech vodárny e-mailem nebo telefonem a fakturu za závoz platit výhradně bezkontaktně na účet vodárny. Při samotném napouštění bazénu je nezbytné používat ochranné respirátory.

Kontakty na příslušné provozy:
Plzeň – tel.: 377 413 442, e-mail: marta.sevcikova@vodarna.cz
Kralovice – tel.: 373 396 304, e-mail: lukas.kovar@vodarna.cz
Nýřany – tel.: 377 931 315, e-mail: lubos.kucera@vodarna.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…