Podoba nového plaveckého bazénu v Písku je jasná – zvítězil ten nejpropracovanější

10.09.2015 19:06

Podoba nového plaveckého bazénu v Písku je jasná – zvítězil ten nejpropracovanější

Podoba nového plaveckého bazénu v Písku je jasná – zvítězil ten nejpropracovanější
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Rada města na svém zasedání zvolila návrh nového plaveckého bazénu. I. cenu v architektonické soutěži získala společnost Projektil architekti s.r.o. z Prahy. Nejlépe splňuje zadané podmínky. „U návrhu porota především ocenila racionalitu dispozičního řešení i jednoduchost a střídmost konstrukce objektu. Tento návrh je profesionálně nejpropracovanější. A to včetně technologické části,“ říká radní, architektka Petra Trambová (TOP09).

Návrh mimo jiné obsahuje i kvalitní dopravní řešení. „Autor s minimálními prostředky dosáhl kvalitního pobytového prostředí. Kromě vlastního objektu dotvořil společný nástupní prostor pro všechna sousední sportoviště. Návrh kompozičně pracuje se stávajícím terénem pro maximální účinek a propojení s interiérem budovy. Takže bere ohled i na jednoduchou údržbu venkovních prostor. Návrh se nejlépe vyrovnal s požadovanými finančními limity stavby,“ vysvětluje městský architekt Josef Zábranský.

„S realizací by se mohlo začít v druhé polovině roku 2017. Na tuto akci má zastupitelstvo v rozpočtu vyčleněnou položku ve výši 200 mil. Kč,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

Všechny návrhy uvidí veřejnost ve Sladovně od 16.09.2015. V rámci vernisáže se od 17 hodin uskuteční také veřejné projednání za účasti vedení města a autorů oceněných návrhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…