Prachatice: Černé skládky máme přímo ve městě

27.08.2018 6:32

V letošním roce eviduje odbor životního prostředí zvýšený výskyt odložených vyřazených věcí poblíž kontejnerů či popelnic.

Prachatice: Černé skládky máme přímo ve městě
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

V letošním roce eviduje odbor životního prostředí zvýšený výskyt odložených vyřazených věcí - nábytek, matrace, umyvadla, záchodové mísy, lednice, televizory…atd. poblíž kontejnerů či popelnic, a to nejen na sídlišti. Jejich následný úklid stojí každý měsíc nemálo peněz, za měsíc červen se částka vyšplhala až na 18 000 korun.

Přitom ve sběrném dvoře lze tyto věci odložit zdarma, jen je tam dopravit. Odložení odpadu mimo vyhrazená místa je přestupkem, za který může být uložena pokuta ve výši až několik desítek tisíc korun.

Proč některým občanům chybí zodpovědnost za vlastní vyřazené věci a nemají ani snahu správně s nimi naložit? Již dávno se dojíždění za nákupy do desítky kilometrů vzdálených míst stalo běžnou normou. Přitom každý nákup obsahuje spoustu věcí, obalů apod., které v odpadu skončí téměř okamžitě. Proč je tedy zatěžko dopravit věci, které dosloužily, do sběrného dvora?

Děkujeme všem občanům, kteří umí být zodpovědní za svůj odpad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…