Prachatice: Jihočeská potravinová banka pomáhá dál a pomáhat bude

27.04.2020 12:09

Stovky občanů našeho města včetně sociálních zařízení během pěti týdnů v nouzovém stavu a během pěti zavážek získali balíček potravinové pomoci.

Prachatice: Jihočeská potravinová banka pomáhá dál a pomáhat bude
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Potraviny dostávají zdarma. Město zajistilo dovoz potravin z Českých Budějovic z Jihočeské potravinové banky. Zajistilo seznam osob ve spolupráci s organizacemi a institucemi, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Balíček byl určen pro osoby, které pomoc využijí, jsou osamoceni, aktuálně jsou omezeni v pohybu, mají snížený finanční obnos, jsou samoživitelky a vícero dětí.

Děkujeme jednak regionální ředitelce Potravinové banky Jihočeského kraje Kristýně Škabradové za ochotu, sdílení a pomoc při vyřizování našich požadavků.

Balíčky je třeba připravit – tedy nabalíkovat, popsat adresami a rozvézt, mnohdy i na dvakrát, protože občané nebyli doma. Do domovů seniorů, domova se zvláštním režimem, dětem do MŠ, zřízené pro zaměstnance IZS, rozvoz je fyzicky náročný, ale jednodušší s tím, že si uvnitř služeb rozdělují a zpracovávají samostatně.

Potravinovou pomoc rozváží zaměstnanci města, Městská policie Prachatice, Český červený kříž, a roznáší i dobrovolníci. Děkujeme…

V režimu distribuce potravinové pomoci, který v současné době převážně zajišťovalo město Prachatice, a který bude trvat po dobu nouzového stavu, se bude pokračovat dál, ale již opět prostřednictvím poskytovatelů v potravinové a materiální (hygienické) pomoci. Po ukončení nouzového stavu se cílové skupiny, lidé v nouzi mohou obrátit na PORTUS Prachatice, Český červený kříž Prachatice, společnost KreBul Prachatice, Organizaci Senioři ČR, MO Prachatice, Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory, pracoviště Prachatice, Farní charita Prachatice, odbor sociálních věcí Městského úřadu Prachatice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…