Prachatice: S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most

25.07.2019 9:15

Mezi atraktivní akce v Dětském prázdninovém pase patří již tradičně výlet pod názvem "S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most", který pořádá organizace Senioři ČR, MO Prachatice.

Prachatice: S babičkou a dědečkem vláčkem na Soumarský most
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Jak sdělila Zdena Hrůzová, vedoucí akce: “Už samotná jízda vlakem byla nejen pro děti, ale i pro rodiče a prarodiče velkým zážitkem. Sbírali jsme účastníky výletu po celé  železniční trati až do Volar a náš zvláštní vagón byl zcela zaplněn. Akce probíhala na vodáckém tábořišti Soumarský most. Největší zájem je vždy o jízdu na kánoi pod dohledem zkušeného vodáckého průvodce Karla Hrůzy, kterou milují nejen děti, ale i babičky. S přispěním nádherného červencového, slunečného počasí všichni soutěžili na vodě i na suchu při hrách, které pro ně organizátoři připravili.

K obědu byl tradiční opečený buřtík a jako desert opečený "maršmeloun". Zajímavým a poučným doplněním akce byla  možnost procházky do šumavského rašeliniště a návštěva plně vybaveného Řopíku v Muzeu pevnostního opevnění  Soumarský most.“

Akce v "Dětském prázdninovém pase" jsou téměř v polovině a k radosti všech prachatických dětí, rodičů a prarodičů je stále velký výběr různorodých aktivit, které připravily  různé prachatické spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…