Praha 11: Zastupitelstvo schválilo rozpočet na rok 2018

23.01.2018 6:34

Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo na svém 35. zasedání rozpočet městské části na rok 2018. Celkový objem očekávaných příjmů činí 393 884 tis. Kč, celkový objem očekávaných výdajů 496 392 tis. Kč. Schodek ve výši 102 508 tis. Kč je vyrovnán přebytky finančních prostředků vytvořených v minulých letech. Nejvíce bude letos Praha 11 investovat do školství a ochrany životního prostředí.

Praha 11: Zastupitelstvo schválilo rozpočet na rok 2018
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

V návrhu rozpočtu MČ na rok 2018 je zahrnuta dotace ze státního rozpočtu ve výši 50 854 tis. Kč a dotace z rozpočtu hl. m. Prahy ve výši 250 546 tis. Kč. Dotace ze státního rozpočtu je poskytována jako příspěvek na výkon státní správy ve výši 48 803 tis. Kč, na veřejné opatrovnictví ve výši 754 tis. Kč (29 tis. Kč na 1 opatrovance) a na financování vydávání občanských průkazů ve výši 1 297 tis. Kč. Z rozpočtu hl. m. Prahy je poskytována dotace na zeleň, opravy komunikací a na školství. Další část příjmů městské části tvoří finanční prostředky z vlastních fondů hospodářské činnosti ve výši 45 100 tis. Kč.

Výdaje se dělí na běžné a kapitálové, nejvíce bude MČ Praha 11 v tomto roce investovat do školství a ochrany životního prostředí. Školáci i jejich rodiče se tak mohou těšit na přístavbu sportovní haly k ZŠ Campanus a navýšení kapacity místní varny či rekonstrukci varny v ZŠ Pošepného. ZŠ Mikulova čekají stavební úpravy spojovacích chodeb a střech, v ZŠ K Milíčovu bude letos dokončena rekonstrukce pavilonu tělocvičen a přetlakovou halou zastřešeno venkovní sportoviště. V rámci „zelených“ investic zase proběhne regenerace vnitrobloků a nejrůznějších veřejných prostranství, rekonstrukce jihoměstských hřišť a sportovišť.

Pokud jde o běžné výdaje, první místo na pomyslném žebříčku opět zaujímají školské služby a vzdělávání, následuje ochrana životního prostředí a na třetím místě zdravotnictví.

Mezi finančně nejvýznamnější výdaje rozpočtu městské části patří následující položky:

Údržba komunikací
11 432 tis. Kč
Finanční prostředky budou použity na pravidelné blokové čištění, běžné opravy a údržbu komunikací v majetku MČ Praha 11, úhradu oprav drobných výtluků, zajištění zimního úklidu a údržby místních komunikací.

Příspěvky MŠ a ZŠ
103 886 tis. Kč
Částka je určena na provoz základních a mateřských škol, tj. na pokrytí výdajů za energie, provoz kuchyně, stravování, ostatní provozní náklady, nájemné, plavání, logopedický program, mzdy na nutričního terapeuta atd.

Údržba veřejné zeleně
22 500 tis. Kč
Tato částka je určena na komplexní údržbu a úklid zeleně na území Prahy 11, především na seč travnatých ploch, hrabání listí a řezy živých plotů.

Jihoměstská sociální a.s.
16 000 tis. Kč
Částka je určena na poskytování sociálních služeb pro obyvatele MČ Praha 11, ambulantní pečovatelské a odlehčovací služby, ambulantní a pobytovou krizovou pomoc, rehabilitační a domácí péči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…